Svensk anklager: Rapper viser sig frem med mordvåben

0
3145
Den kendte rapper på fotos, udsendt af det svenske politi.

Nye tiltaler mod en kendt svensk rapper, der troede han kunne slippe afsted med at stå med et formodet mordvåben i en musikvideo

De svenske myndigheder har længe været efter den 18-årige musiker, der kaldes for en ”krimfluencer”. Han er kendt af mange og er i politiets øjne med sin forherligelse af vold og bandeliv med til at skaffe nye rekrutter til et af Sveriges mest velorganiserede bander, Bredängsnätverket. Men trods sine åbenlyse kontakter med nogle af Sveriges mest voldelige kriminelle og trods at han er set med våben flere gange, har han indtil nu været udenfor myndighedernes rækkevidde.

Lige indtil politiet fik set hans musikvideoer efter en ekstra gang. Her står han med en pistol, der ikke blot er blank og gangsteragtig stor – den har formentlig været brugt til at udføre et mord. Mordet skete sidste sommer ved en udendørs restaurant, hvor der var fuldt med gæster.

Med den forbindelse bliver den 18-årige rapper tiltalt sammen to mænd på 21 år, der var direkte involveret i skyderiet ifølge den svenske anklager for dødsvold og alvorlig våbenkriminalitet.

For bare ti år siden var Sverige et af de fredeligste lande i Europa, men nu sætter især vold med skydevåben nye rekorder. 2021 var slemt og 2022 tegner til at blive halvanden gang værre. Dagens tal – der samles på en særlig hjemmeside, der opdateres for hver episode – er 133 skudepisoder siden nytår.

27 er dræbt og 36 såret.

Sparkede som var hun en fodbold

I en anden sag om en rapper fra de svenske migrantkredse er der nu faldet dom. Og fordi dommen er faldet, kan de svenske medier nu sige hans navn højt. Rapperen hedder Adel Dostani og gælder som en af den svenske gangsta raps største artister.

Han har en nebengesjæft i en anden kendt bande, Husbynätverket. Her blev han selv såret, da hans ven Nils Grönberg – kendt som Einár – blev skudt og dræbt. Men han bliver her dømt for banal, men grov vold mod sin kæreste og hendes søster.

Begge blev slået og sparket til blods. I vidneudsagnene hedder det, at han sparkede til sin kærestes hoved som var hun en fodbold. Dommen lyder på to års fængsel – og ingen udvisning.

Kilder: Expressen, Aftonbladet, incharts