Stramninger virker: 15.330 har nu indrejseforbud til Danmark

0
27400
Martin Henriksen, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

15.330 personer har nu forbud mod at rejse ind i Danmark. Det viser, at stramninger for at få flere kriminelle udlændinge udvist virker, siger Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen

15.330. Så mange personer har nu fået et indrejseforbud til Danmark, efter at de er blevet udvist. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.

”Enormt glædeligt,” lyder det Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen, som har fået tallene efter et spørgsmål til Integrations- og Udlændingeminister Inger Støjberg (V).

De 15.330 personer tæller primært udlændinge, som er blevet udvist efter en dom for kriminalitet.

”Når man følger med i medierne, kan man godt få det indtryk, at vi ikke stort ikke sender nogle udlændinge ud af landet. Men disse tal viser, at der sker noget. Vi sender rent faktisk rigtigt mange ud. Det viser, at de stramninger, vi har vedtaget på området, virker,” siger Martin Henriksen.

“Disse tal viser, at der sker noget. Vi sender rent faktisk rigtigt mange ud”

Brug for flere stramninger

Blandt de stramninger, som Martin Henriksen mener har haft en effekt, er en tilføjelse til udlændingeloven om, at udvisning kan finde sted, med mindre det med sikkerhed strider mod konventionerne.

”Jeg tror også, at det har haft en effekt, at man ved domstolene har hørt, at der har været politisk utilfredshed med deres praksis på området,” siger Martin Henriksen med henvisning til kritik af, at domstolene overfortolker menneskerettighedskonventionerne i udvisningssager.

Der er dog brug for flere stramninger på området, fastslår Martin Henriksen:

”Vi har stadig hardcore kriminelle som Levakovic-familien og bandelederen fra Loyal to Familia, som ikke bliver udvist, selv om de ikke har dansk statsborgerskab. Det viser, at der er mulighed for at udvise flere,” siger DFs ordfører.