Regeringens støttepartier vil af med kristendomskundskab

0
4061

Venstrefløjen og radikale vil omdanne kristendom i de yngste klasser til et bredere religionsfag. Dansk Folkepartis skoleordfører Alex Ahrendtsen afviser ideen. “Det er altid godt at have kendskab til sin egen kulturs ståsted først,” siger han til Kristeligt Dagblad

Kristendom, islam, hinduisme, jødedommen, buddhisme… Hvis det står til regeringens støttepartier, skal folkeskolens yngste elever fremover undervises i alle verdens store religioner, ikke kun i kristendom. Religionslærerforeningens formand John Rydahl vil have kristendomskundskab erstattet med et fag med titlen religion, og det forslag møder opbakning fra regeringens støttepartier og Alternativet.

”Børn skal lære, at man kan tro på forskellige ting eller slet ikke på noget, så de får en forståelse for hinandens forskelligheder. Derfor synes vi i De Radikale, at det giver god mening, at kristendomsundervisningen bliver til religion,” siger De Radikales børneordfører Lotte Rod til Kristeligt Dagblad.

“Børn skal lære, at man kan tro på forskellige ting eller slet ikke på noget”

Lotte Rod (R), børneordfører, til Kristeligt Dagblad

SF: Medborgerskabsfag i stedet for kristendom

SFs børne- og undervisningsordfører Jacob Mark er på linje:

”Hvis vi selv kunne bestemme, så vi gerne, at det blev et medborgerskabsfag. Men vi har tidligere forsøgt os med et kompromis og foreslået, at man ændrede navnet til ‘ kristendomskundskab og andre religioner’ eller bare ‘ religion’, og så til gengæld gjorde det obligatorisk,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Enhedslisten vil også blande medborgerskab, filosofi og livsværdier ind i faget, og Alternativet har et endnu mere alternativt bud:

”Alternativet ønsker et erkendelsesfag, der styrker elevernes livsdannelse, indsigt og udsyn. De skal lære om livssyn, både religiøse og ikke-religiøse, og om empati, moral, etik og filosofi,” siger Alternativets kirkeordfører Sikandar Siddique til Kristeligt Dagblad.

”Alternativet ønsker et erkendelsesfag, der styrker elevernes livsdannelse, indsigt og udsyn”

Sikandar Siddique(Alt.), kirkeordfører, til Kristeligt Dagblad

Alex Ahrendtsen: Vigtigt at kende sin egen kulturs ståsted

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Til gengæld har den talt med flere af de borgerlige ordførere, og her afviser alle forslaget om at erstatte Kristendomskundskab med religion.

Dansk Folkepartis skoleordfører Alex Ahrendtsen siger til Kristeligt Dagblad:

”Det er altid godt at have kendskab til sin egen kulturs ståsted først. Hvis børn i 1., 2. eller 3. klasse skal forholde sig til andre religioner, vil de bare blande dem sammen. Der skal en vis modenhed til for at kunne skelne. Børn skal lære, at det er kristendommen, der er udgangspunktet, og når de så har fundamentet på plads, kan de lære om de andre religioner,” siger han.

“Hvis børn i 1., 2. eller 3. klasse skal forholde sig til andre religioner, vil de bare blande dem sammen”

Alex Ahrendtsen (DF), skoleordfører, til Kristeligt Dagblad