Søren Espersen til Københavns Universitet: “Stop nu jeres kønsgøgl”

0
3701
Søren Espersen på Youtube.

DFs næstformand er træt af den politiske korrekthed på Københavns Universitet, hvor et institut har opfordret sine undervisere til ikke at bruge “kønnede” ord som han/hun og mand/kvinde. “Latterlig hensynssyge,” kalder en anden debattør universitetets tiltag

”Vi lever i en fri verden, hvor folk kan se ud som de vil. Hvilket køn de har, det interesserer overhovedet ikke nogen. Hvad de klæder sig ud med, det må folk selv om. Kan vi ikke blive fri for alt det kønsgøgl…”.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis Søren Espersen i en video på Youtube, som på få dage er blevet set af næsten 8000. Anledningen er selvfølgelig sagen fra Københavns Universitet, hvor et institut har opfordret sine undervisere til ikke at bruge kønnede betegnelser. Med andre ord bør man undgå at sige han/hun, mand/kvinde, dreng/pige eller gutter og piger.

Eller som der står i en mail til underviserne:

”Ved at bruge neutrale betegnelser om dine studerende er du med til at skabe et mere inkluderende undervisningsmiljø”.

Men sikke noget sludder, mener Søren Espersen. Iført kjole og blomstret damehat slår han et slag på Youtube for, at man må kalde sig og se ud præcis som man vil. Uden at blive beskyldt for at krænke nogen:

”Lad os stoppe det her. Vi må sige hvad vi vil og tage det tøj på vi vil. Vi skal ikke lade os underkaste alle de politisk korrekte idioter,” siger Søren Espersen på Youtube.

Du kan se indslaget her:

Historien er bare den seneste fra Københavns Universitet i rækken af sager om krænkelse, køn og politisk korrekt adfærd. Sidste år vakte det opsigt, da jurastuderende følte sig krænkede over en udklædningsfest, hvor temaet var indianere og mexicanere. Det fik ledelsen på juridisk fakultet til at henstille til de studerende, at der ikke anvendes ”udklædningstemaer, der går på stereotyper omkring til eksempel etnicitet, seksualitet og religion”.

Der har også en været en sag om underviser på biologi, der opgav at undervise i statistik fordelt på køn. Det gjorde han, fordi nogle studerende opfattede opdelingen som stødende.

“Er der en voksen til stede på universitetet?”

Det er ikke kun Søren Espersen, der er træt af den politiske korrekthed på Københavns Universitet. Lørdag skrev debattøren Anna Thygesen et indlæg i Jyllands-Posten under overskriften ”Er der en voksen til stede på Københavns Universitet”. Her kaldte hun  initiativet for ”komplet latterlig hensynssyge”.

Og i Ekstra Bladet skriver avisens opinionsredaktør Mads Kastrup mandag en kommentar under overskriften ”Når de kloge er idioter”. Han skriver blandt andet:

”Idioti er blevet stedfortræder for fornuft på nationens ypperste anstalt for viden og visdom. Krænkelses-entusiasmen bliver ved med at vokse på Københavns Universitet”.

Mads Kastrup kalder den politiske korrekthed og krænkelseskulturen en form fascisme. Han slutter med at skrive:

“Det vigtigste må være at fastslå, at I er blevet vanvittige på landets højeste anstalt for viden og indsigt og netop har godtgjort en afgørende læresætning: Man kan være belæst uden at være begavet”.

“I er blevet vanvittige på landets højeste anstalt for viden og indsigt”

Mads Kastrup, opinionsredaktør, i Ekstra Bladet