Støjberg og LA er regeringens mest loyale støtter, når det kommer til EU

0
757

Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance støttede regeringens EU-politik ni ud af ti gange i Europaudvalget i Folketingsåret 2022-23. Dansk Folkeparti har kun støttet 43,8 procent af sagerne

Hvilke partier i Folketinget er mest enige med SVM-regeringen, når det kommer til EU?

Svaret vil muligvis overraske dig. Det er nemlig Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne, som er de partier, der oftest tilslutter sig regeringens EU-politik i Folketingets Europaudvalg. I Folketingsåret 2022-23 bakkede Liberal Alliance således op om SVM-regeringen i 89,9 % af sagerne, mens Danmarksdemokratierne støttede 87,6 procent af sagerne.

Til sammenligning har Dansk Folkeparti kun leveret tilslutning til regeringens forhandlingsoplæg, som det hedder, i 43,8 procent af sagerne.

Tilslutning til regeringen i Europaudvalget i folketingsåret 2022-2023.

Det er Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt, der bringer tallene i et debatindlæg i Sjællandske. Det sker under overskriften “Stem ikke efter, hvad de siger – stem efter, hvad de gør”.

Som DF-formanden skriver, så er det afgørende ikke, hvad partierne siger i den aktuelle EP-valgkamp. Det afgørende er, hvilken EU-politik de rent faktisk fører i Folketinget og i Europa-Parlamentet.

“For mig som formand for DF er det centrale sådan set ikke, om man stemmer på det ene eller andet. Jeg håber og argumenterer selvsagt for, at man skal stemme på DF; men vigtigst af alt må det være, at man stemmer på et parti, man er enig med. Så deler man Lars Løkkes politik, men synes ikke rigtigt, at Moderaterne trods alt er sagen, bør man overveje Liberale Alliance eller Inger Støjberg, som godt nok ikke stiller op men vist nok alligevel er på stemmesedlen. Ønsker man derimod en anden retning for EU, hvor man siger nej til Lars Løkkes udsalg af dansk selvbestemmelse, så er Dansk Folkeparti vejen frem,” skriver Morten Messerschmidt.

Han minder i indlægget om, at det ene af regeringspartierne er Moderaterne, som med Lars Løkke Rasmussen og partiets EU-spidskandidat Stine Bosse i spidsen hører til de mest EU-begejstrede partier i Folketinget.

DF-formandens indlæg kan læses her

Partiernes stemmeafgivning i Europaudvalget kan ses på Folketingets hjemmeside her