Staten og kommunernes tomme bygninger skal udlejes til boliger

0
4590
Merete Dea Larsen. Foto: Steen Brogaard

DF-forslag om at udleje tomme statslige bygninger til f.eks. studerende ser ud til at kunne samle et bredt flertal

Hvorfor skal store, statslige ejendomme stå tomme, når der mangler boliger til f.eks. studerende?

Det spørgsmål er svært at besvare med andet end et ”det virker da også skørt”, og præcis den konklusion er Dansk Folkepartis boligordfører Merete Dea Larsen nået frem til.

Hun kalder det ”fuldstændig vanvittigt”, at der står så mange dyre kvadratmeter tomme til ingen verdens nytte, og Merete Dea Larsen foreslår nu, at lade et privat firma udleje statslige ejendomme som midlertidige boliger. Et forslag som flere partier bakker op om.

”Jeg har fået en henvendelse fra et udenlandsk firma, som laver lignende løsninger andre steder i verden. De sørger for at indrette bygningerne til midlertidige boliger, f.eks. indretning af midlertidige badefaciliteter, og de tager sig af udlejningen,” forklarer Merete Dea Larsen.

S: Super ide

Forslaget skal drøftes torsdag i Folketingets boligudvalg. På forhånd er Socialdemokratiets boligordfører Kaare Dybvad meget positiv:

”Det er en super ide, og det vil vi meget gerne se nærmere på,” siger han til Altinget.

De konservatives ordfører Anders Johansson kalder ideen ”ganske interessant” og Villum Christensen (LA) er også positiv:

”Det kunne der godt være noget musik i, hvis man kan finde en praktisk håndtering af sagen. En privat ejendomsudlejer ville jo aldrig acceptere så store værdier være inaktive så længe,” siger han til Altinget.

Staten kan spare penge

Merete Dea Larsen har også bragt ideen videre til DFs finansordfører Rene Christensen, som er i gang med finanslovsforhandlingerne.

”Der er jo også nogle penge at hente her, fordi man spare udgifter til vedligeholdelse og opvarmning af de tomme bygninger,” siger hun.

Merete Dea Larsen mener, at modellen vil kunne bruges af kommuner og regioner. Samtidig gætter hun på, at også er danske firmaer vil byde ind på opgaven.