Ny forening går til kamp for mærkning af halalkød

0
19208
Umiddelbart efter den stiftende generalforsamling konstituerede bestyrelsen sig med Brian Mørch, Solrød, som formand, Lizette Laugesen, Haslev, som næstformand, Kell Lübker, Egtved, som kasserer, Per Vestergaard Johansen, Solrød, som sekretær og Erling Præstekjær, Herning, som menigt medlem.

Non Halal Danmark arbejder for tydelig mærkning af halacertificerede produkter, så forbrugerne ved hvad de køber

En ny forening vil gøre det tydeligt for forbrugerne, om de køber kød, der er halalslagtet og hvor der er betalt halal-afgift til f.eks. Islamisk Kulturforening.

Non Halal Danmark hedder foreningen, som forleden holdt stiftende generalforsamling. Formand er Brian Mørch fra Solrød, der også er folketingskandidat for Dansk Folkeparti, men foreningen understreger, at den er politisk neutral.

“For vores skyld kan folk spise, hvad de vil men foreningen vil arbejde på at få indført en
obligatorisk mærkningsordning, så forbrugerne har et reelt frit valg, til hvad der lægges i
indkøbskurven, og hvad der bliver liggende i kølediske,” skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Det koster 100 kroner om året at være medlem af den nye forening, og i følge Brian Mørch har knap 70 personer foreløbig meldt sig ind.

“Landsforeningen Non Halal Danmark er politisk neutralt, og der plads til alle, der vil kæmpe for sagen. Foreningen er helt ny og vil arbejde med forbrugeroplysning, og vil via forskellige platforme orientere bredt om halal,” oplyser Brian Mørch.

Læs mere på www.nonhalal.dk

Læs også: Borgerne kan fremover kræve at få ikke-halalslagtet kød i Horsens’ institutioner