Solidt nej til Brexit-aftalen i parlamentet

0
1628
Premierminister Theresa May på vej fra embedsboligen til Parlamentet tidligere på ugen. Foto: Adrian DENNIS / AFP

Sky News har spurgt hver enkelt af 650 medlemmer af det britiske parlament om deres holdning til Brexit-aftalen. Nyhedskanalens gennemgang viser, at modstanden ikke er blevet mindre siden debatterne i december

Debatterne dengang endte med en udskydelse af den såkaldte ’meaningful vote’. Denne afgørende afstemning har premierminister Theresa May lovet vil finde sted i næste uge, men synes nu at lede efter en bagdør. Angiveligt fordi hun håber på indrømmelser fra EU.

Artiklen i Sky News viser, at mere end 400 medlemmer vil stemme nej til aftalen. Omkring en tredjedel af regeringens egne støtter vil stemme imod forslaget og dermed imod Theresa May. Kun fem procent eller 31 medlemmer siger, at de endnu ikke har besluttet sig.

Dermed er et ja til planen, som den ligger nu, reelt udelukket. Derfor de vedholdende rygter om at May igen vil udskyde afstemningen i håb om at få indrømmelser fra de andre EU-ledere. Der vil det handle om at få de 27 andre lande til at love at overgangsperioden ikke bliver uendelig lang.