DF vil have undersøgt, om Hizb ut-Tahrir kan forbydes

0
4038
Peter Kofod, spidskandidat til Europaparlamentet for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod vil have justitsministeren til at undersøge, om den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir kan forbydes efter Grundloven. Nye afsløringer viser, at Hizb ut-Tahrir aktivt modarbejder integration i Danmark

De vil bekæmpe integration af muslimer i Danmark. De arbejder for et verdens-kalifat. Deres ledende medlemmer tordner mod jøder og demokrati, og de vil forhindre, at muslimer i Danmark påvirkes af ”den fordærvede vestlige lave kultur”.

Den radikale islamistiske organisation Hizb Ut-Tahrir er igen kommet på dagsorden, efter at Berlingske forleden kunne afsløre et hemmeligt strategipapir for Hizb Ut-Tahrirs virke i Danmark.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod kalder organisationen for ”gennemført ondskabsfuld”, og han mener, at det igen bør vurderes, om Hizb Ut-Tahrir kan forbydes i Danmark.

Peter Kofod: Tingene har flyttet sig

Rigsadvokaten har tidligere undersøgt muligheden for et forbud. Dengang konkluderede han, at løbesedler fra Hizb ut-Tahrir om jøder med teksten ”Og dræb dem, hvor end I finder dem” ikke var nok til et forbud, selv om Grundlovens giver mulighed for at opløse foreninger, der virker ved eller søger at nå sit mål ved vold. Men Peter Kofod har nu stillet følgende spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen (K):

”Vil ministeren foretage en vurdering af, om den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir kan forbydes indenfor grundlovens rammer”.

Om baggrunden siger Peter Kofod:

”Jeg synes det er på tide at få lavet en ny vurdering. Mig bekendt har der ikke været lavet en juridisk vurdering de seneste år af Hizb ut-Tahrir, og tingene har flyttet sig. For få år siden var der ikke nogen, der havde regnet med, at det ville være muligt at få forbudt en bande som Loyal To Familia. Det har vi nu, og derfor synes jeg også vi bør få lavet en vurdering af Hizb ut-Tahrir. Det er en forening, der arbejder stik mod de værdier, det danske samfund hviler på. Stod det til mig, var den lukket i morgen” siger Peter Kofod.

Banden Loyal To Familia er blevet midlertidigt forbudt via et administrativt forbud fra Rigspolitiet og Københavns Politi. Forbuddet virker indtil en sag om opløsning af Loyal To Familia efter Grundloven er blevet afgjort ved domstolene.

“Det er en forening, der arbejder stik mod de værdier, det danske samfund hviler på. Stod det til mig, var den lukket i morgen”

Peter Kofod, retsordfører, Dansk Folkeparti

Kontroversiel imam er ledende medlem af Hizb ut-Tahrir

Berlingske har afsløret, hvordan Hizb ut-Tahrir har overtalt unge til at droppe uddannelser for ikke at blive ”smittet” af vestlig kultur. Det er også kommet frem, at imamen Monzer Abdullah, der er tiltalt for at have fremsat trusler mod jøder under en fredagsbøn i Masjid al-Faruq moskeen på Nørrebro, har en fremtrædende placering i Hizb ut-Tahrir.

Men samtidig tyder meget også på, at Hizb ut-Tahrir i Danmark næppe har den styrke, som organisationen havde tidligere. Weekendavisen skrev fredag under overskriften ”Flugten fra den sorte fane”, at foreningen i dag har 60-80 aktive medlemmer. For ti år siden var der ca. 200 aktive medlemmer. En af grundene til, at Hizb ut-Tahrir har mistet opbakning er, at foreningen de seneste år har været splittet i spørgsmålet om opbakning til militante organisationer i Mellemøsten.

Hizb ut-Tahrir virker som en lidt vingeskudt forening i Danmark, så hvorfor er det nødvendigt med et forbud nu?

”Hvis Hizb ut-Tahrir er vingeskudt, så er det kun dejligt. Men hvorfor ikke gøre det nu. Der er vel kun gode tidspunkter at vurdere, om forening som Hizb ut-Tahrir, som ønsker at indføre et verdens-kalifat, kan forbydes på,” siger Peter Kofod.

Dansk Folkeparti forsøgte i efteråret 2018 at få opbakning i Folketinget til et forbud mod Masjid Al-Faruq-moskeen på Nørrebro. Det blev afvist af de øvrige partier i Folketinget. I følge justitsminister Søren Pape Poulsen har ministeriets jurister vurderet, at der ikke var grundlag for at bede Rigsadvokaten vurdere mulighederne for et forbud mod den omstridte moske, som flere gange har lagt lokaler til Hizb ut-Tahrirs møder.