Søren Espersen: Danmark bør gå sammen med Polen, Østrig og Ungarn

0
7878
Tjekkiets hovedstad Prag med floden Moldau.

Visegradlandene Polen, Slovakiet, Tjekkiet og Ungarn kæmper for at forsvare det kristne Europa, og derfor bør Danmark vælge side og følge Visegradlandene og Østrig, mener Dansk Folkepartis udenrigspolitiske ordfører Søren Espersen

Danmark bør indlede et tæt, forpligtende og fortroligt samarbejde med regeringerne i Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn, kendt som Visegradlandene, samt Østrig. Det mener Dansk Folkepartis udenrigspolitiske ordfører Søren Espersen, der også er formand for Udenrigspolitisk Nævn.

De fem centraleuropæiske land er i følge Søren Espersen de vigtigste forsvarere af kristendom og europæisk frihed i det nuværende EU. De arbejder aktivt på at forhindre, at islam får fodfæste, og deres kurs er nødvendig, hvis det kristne Europa skal overleve kulturelt. Det er hans budskab i et indlæg på altinget.dk

Ja, faktisk har parnasset i årtier gået rundt og ligefrem været flove over deres befolkninger

“Det er glædeligt at opleve, hvorledes Visegradlandenes stærke, ansvarsbevidste tilgang til forsvaret af kristendom og europæisk frihed nu synes at brede sig til de andre europæiske folkeslag, som i årevis har set sig trynet af politiske ledere og trendsættere, som mere har været optaget af at se lækre ud i hinandens og pressens omdømme end at tage borgernes dybe bekymringer for fremtiden alvorligt. Ja, faktisk har parnasset i årtier gået rundt og ligefrem været flove over deres befolkninger,” skriver han.

Søren Espersen, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Kristendommen en støtte under kommunismen
Visegradlandene var i knap 50 år en del af den kommunistiske østblok under sovjetisk ledelse. Her var kristendommen en styrke og støtte for den undertrykte befolkning, og det er i følge Søren Espersen forklaringen på, at disse lande i dag tager forsvaret af den kristne kulturarv og frihed langt mere alvorligt end de gamle EU-lande.

“I det europæiske samarbejde må der nu vælges side. Og valget står imellem fortsat at bakke op om Tysklands, Sveriges og Frankrigs selvdestruktive linje eller at melde sig ind Visegrad-kredsen – suppleret med Østrig,” skriver Søren Espersen – og fortsætter:

“Det er Dansk Folkepartis anbefaling og krav, at Danmark handler ansvarligt og vælger det sidste. At Danmark nu indleder et tæt, forpligtende og fortroligt samarbejde med regeringerne i Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Østrig samt gerne de baltiske lande, og dermed tager det første, afgørende skridt frem mod det kristne Europas redning.”