Morten Marinus (DF): Derfor siger vi nej til TV2-salg

0
2416
TV 2 Nyhedernes redaktion. En stor del af TV2 bliver ikke som ellers ønsket af regeringen solgt ud af statens hænder. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

TV2 fungerer godt på de nuværende kommercielle vilkår og der mangler gode argumenter for et TV2-salg, siger Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus

Salget af TV2 bliver ikke til noget i denne omgang. Regeringen har opgivet planerne om at sælge 40 procent af tv-stationen, efter at Dansk Folkeparti fredag meddelte, at de ikke vil støtte medieforliget, hvis regeringen arbejder videre med delvise salgsplaner.

Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus forklarer overfor Berlingske, hvorfor DF ikke vil være med til et TV2-salg:

”Vi mangler gode argumenter for et salg. Det eneste der er tilbage fra regeringens side, er ideologi. At man ikke ønsker, at staten skal eje to store public service- virksomheder. Vi ser sådan på det, at TV2 fungerer på kommercielle vilkår, og samtidig vil nedskæringer på DR sikre, at vi får et mediemarked i bedre balance med plads til flere kommercielle aktører”.

Alt for stor usikkerhed

Morten Marinus mener også, at der lige nu er alt for stor usikkerhed om rammerne for et salg:

”Hvordan vil man sikre, at danskerne stadig får samme gode public service-produkt? Hvordan sikrer man, at der er stadig er krav om hovedsæde i Odense? Hvordan sikrer man, at køberne ikke er en kapitalfond, der bare vil hive penge ud af TV2? Vi så gerne at køberne har erfaring fra det nordiske mediemarked, men kan man overhovedet sikre det,” siger han til avisen.

Morten Marinus. Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkeparti frygter også, at et TV2-salg kan ende som en dårlig forretning for Danmark:

”Vi har jo før set, at det går galt, når staten sælger ud af vigtig infrastruktur. Det så vi for eksempel med salget af DONG og salget af Statens Seruminstitut,” siger Morten Marinus til Berlingske.