Skole i Berlin afviser AfD-politikers barn

0
2366

Et barn af en kendt politiker fra det indvandringskritiske tyske parti AfD kan ikke fortsætte i den skole, hvor barnet har gået i børnehave. Skolens lærere og bestyrelse afviser barnet på grund af hans holdninger. Sagen bliver nu taget op af Berlins undervisningsminister

Faren vil gerne være anonym af hensyn til sit barn, der nu skal skifte skole. Et andet barn går stadig i børnehave i skolen, der hører til den venstreorienterede gruppe af Waldorf-skoler. I Danmark kaldes de i reglen for Rudolf Steiner-skoler efter den østrigske skolemand, der har fastlagt skolernes ideologi.

Undervejs har han og barnets mor været til samtaler med omkring 20 af skolens lærere, der ifølge tyske medier også vil udspørge ham om hans politiske holdninger. Sagen er også blevet diskuteret længe på et møde for skolens forældre, der vendte sig imod at optage barnet. Skolens ledelse valgte at følge forældrene, selvom flere lærere ifølge tyske medier fandt beslutningen forkert og diskriminerende.

Mistanken mod politikeren er, at han vil smugle fremmedfjendske holdninger ind i skolen. Det afviser han og har også sagt, at han ikke vil stille op til skolens bestyrelse. Til avisen Berliner Zeitung siger han, at han klart ikke ønsker at bringe sine politiske holdninger ind i sit barns skolehverdag.

”Hvordan skal vi forklare vores barn, at hans venner kan fortsætte i Waldorf-skolen, men at vi ikke er velkomne?”, siger han til avisen, der af hensyn til barnet har ladet ham være anonym.

Diskriminerende

Sagen har vakt opsigt i de tyske medier og er nået til undervisningsministeren for Berlin. Sandra Scheeres, der selv er socialdemokrat, finder skolens holdning kritisabel. Allerede i dag mandag skal foreningen, der driver skolen, forklare sine holdninger og beslutninger til myndighederne.

I første omgang har foreningen forsvaret sig med, at det at lade barnet fortsætte i skolen vil skabe konflikter mellem forældrene, men som myndighederne ser det, så er det ikke en undskyldning for at diskriminere et barn. Efter tysk lov er også en privatskole forpligtet til at optage børn efter samme kriterier som en folkeskole. Særligt det, at barnet har gået i skolens børnehave – hvor et andet af familiens børn også går – giver barnet normalt fortrinsrang i køen.