Skaarup om fængsels-forslag fra regeringen: En farlig cocktail

0
1308
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Regeringen vil fjerne udvisningsdømtes mulighed for prøveløsladelse. Det vil øge presset i fængslerne, hvorfor nogle fanger skal løslades tidligere. En virkelig dårlig ide, mener DFs retsordfører Peter Skaarup

En farlig cocktail. Sådan betegner Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup et lovforslag fra regeringen, der vil fjerne muligheden for prøveløsladelse for udvisningsdømte. For som en del af forslaget lægger regeringen op til, at andre grupper af indsatte skal løslades før tid.

”Vi har indbygget en midlertidig ventil i lovforslaget, så enkelte andre indsatte kan løslades en smule før tid, hvis længere afsoningstid til de udvisningsdømte betyder, at der kommer pres på kapaciteten,” siger justitsminister Nick Hækkerup (S) til Jyllands-Posten.

Peter Skaarup afviser fuldstændig regeringens ide. Dansk Folkeparti har i årevis efterspurgt nye initiativer for at få dømte udlændinge ud af landet, men Skaarup bryder sig ikke om kombinationen med lavere straffe til andre. Det er som en cocktail, hvor enkeltdele smager godt, men hvor blandingen har en grim bismag, siger han.

”Vi skal jo ikke give lavere straffe, jeg så hellere højere straffe for kriminalitet. Vi skal heller ikke blåstemple, at udlændinge afsoner hos os. Kriminelle udlændinge skal jo ud,” siger Peter Skaarup til Jyllands-Posten.

Baggrunden for regeringens kombi-forslag er. at de danske fængsler er fyldte. I 2020 var der i følge Jyllands-Posten næsten 101 fanger pr. 100 pladser i fængslerne, og tallet ventes af stige i 2021.