Skaarup kræver svar: Hvordan kunne voldtægtsmand være på fri fod trods dom?

0
1831
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

En 32-årig mand, der er varetægtsfængslet for to voldtægter på et kollegium, burde slet ikke have været på fri fod. Han blev nemlig dømt i en anden voldtægtssag sidste år. ”Mange må sidde med en dårlig smag i munden,” siger DFs retsordfører Peter Skaarup

”Jeg tror, mange sidder med en dårlig smag i munden. Det er fuldstændig uacceptabelt, at det er sket. Det tegner jo et billede af, at der kan være begået myndighedsfejl”.

Sådan siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til B.T.. Avisen kan nemlig afsløre, at en 32-årig mand, der er varetægtsfængslet for to brutale voldtægter på et kollegium i weekenden, var på fri fod, selv om han burde afsone sin dom i en anden brutal voldtægtssag.

Den 32-årige blev i 2021 dømt for at have voldtaget en bare 15-årig pige i 2017, og han var i forvejen dømt for et andet brutalt sexoverfald i 2018. I begge sager truede han ofrene på livet.

Dømt flere gange

Manden blev i 2018 idømt 4,5 års fængsel og fik i 2021 en tillægsstaf på 2 års fængsel for de to voldtægter. Men han har aldrig afsonet den sidste dom, og nu sidder han så varetægtsfængslet for yderligere to voldtægter, begået natten til lørdag på et kollegium på Amager. Her truede manden ifølge sigtelsen først en ung kvinde til at udlevere sine nøgler, hvorefter han skulle have begået voldtægter mod to andre kvinder. Voldtægterne var i følge sigtelsen ”af særlig farlig karakter”.

Den 32-årige blev anholdt lørdag eftermiddag. I grundlovsforhøret erkendte han røveri, men han ville ikke vedkende sig voldtægterne. Manden kunne ifølge sin forklaring ikke huske detaljerne, men erkendte at der var ”foregået noget”.

Peter Skaarup skriver på Twitter, at han er rasende over sagen. Han forstår ikke, hvordan en dømt voldtægtsforbryder kan være på fri fod, når han ikke har udstået sin straf. Skaarup har nu stillet spørgsmål om sagen til justitsminister Nick Hækkerup (S).

“Jeg vil meget gerne vide, hvordan det kan lade sig gøre. Det er meget alvorligt, at han har formået at undvige afsoningen, og derfor har jeg bedt ministeren belyse, hvad der er foregået. Måske kunne der være nogle ofre, der var blevet sparet for de her vanvittige handlinger,” siger Peter Skaarup til B.T.

“Måske kunne der være nogle ofre, der var blevet sparet for de her vanvittige handlinger”

Peter Skaarup, retsordfører (DF), til B.T.

Kun to år for brutal voldtægt af 15-årig

DF-ordføreren undrer sig samtidig over, at den 32-årige kun fik to års fængsel, da han i 2021 blev dømt for voldtægten af en 15-årig pige i 2017.

At dommen først faldt sidste år skyldtes, at pigen først anmeldte voldtægten efter fire år. Det skete efter samtaler med en psykolog. Pigen blev under voldtægten, som fandt sted i et grønt område i Aalborg, truet med, at hun ville få halsen skåret over, hvis hun sagde noget.

”Det er jo hele historien om vores retssystem, der har alt for korte straffe for vanvittig grov kriminalitet. Hvis vi ikke gør noget, risikerer vi, at de tikkende bomber fortsætter. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt. Det er pinligt for retssystemet,” siger Peter Skaarup til B.T.

Læs mere i B.T. her