Messerschmidt vil have et Dansk Folkeparti version 2.0: ”Vi skal ikke være et enkeltsagsparti”

0
10848
DFs formand Morten Messerschmidt under en debat i Folketinget forleden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DFs formand Morten Messerschmidt har sat gang i processen med at lave et helt nyt arbejdsprogram. Målet er at gøre DF til et kerneborgerligt og mere erhvervsvenligt parti, som er kendt for meget andet udlændingepolitik og EU-modstand. Det fortæller han i interview med Jyllands-Posten

Et helt nyt arbejdsprogram er på vej i Dansk Folkeparti. Det fortæller DFs formand Morten Messerschmidt i et interview med Jyllands-Posten.

Det nye arbejdsprogram skal være ”kerneborgerligt og mere erhvervsvenligt”, og det skal være slut med, at DF kendes som et enkeltsagsparti, kun med fokus på udlændinge og EU-modstand.

Som Messerschmidt siger i interviewet, som Dansk Folkepartis europaparlamentariker Peter Kofod også medvirker i, er der for få områder, hvor Dansk Folkeparti har et stærkt brand.

”Vi vil gerne tale om endnu flere politiske områder og have en palet, der er bredere. Hvis du vækker de fleste danskere kl. 04 om morgenen ved de godt, at Dansk Folkeparti vil ud af EU og have nogle muslimer ud af Danmark,” siger Morten Messerschmidt.

“Jeg tror ikke, at så mange ved, at vi har et hjerte, der banker for de små og mellemstore virksomheder. Og det skal kommunikeres ud,” siger han.

”Vi vil gerne tale om endnu flere politiske områder og have en palet, der er bredere”

Morten Messerschmidt til Jyllands-Posten

Vil kæmpe for de små og mellemstore virksomheder

Det nuværende arbejdsprogram er 13 år gammelt. Det trænger til at børstes af og blive mere nutidigt, siger Messerschmidt. Han forklarer, at det nye arbejdsprogram – Dansk Folkeparti version 2.0 – skal ligge klar til DFs sommergruppemøde i starten af august.

”Der er nogle områder, vi gerne vil betone med en større vægt end tidligere. Tag f.eks. erhvervspolitikken, som vi også allerede var inde på i formandsvalgkampen, hvor vi godt vil have meget mere fokus på dem, der skaber værdierne i samfundet. Der er masser, der gerne vil tale C25-selskabernes interesser. Det kan vi se, at de andre borgerlige er gode til. Men at lytte til de familieejede virksomheder, de små og mellemstore virksomheder, vil komme til at udgøre en helt central del af det her,” siger DF-formanden.

Åben for klimaafgifter

Et af de områder, der skal støves af, er klimapolitikken. DF har flyttet sig meget på klimaområdet de seneste år, men Morten Messerschmidt og Peter Kofod er klar til at diskutere både CO2-afgift og afgifter på klimabelastende varer som eksempelvis oksekød.

“Hvis nu dansk landbrug kommer og siger, at de godt kunne tænke sig at lægge 10 øre pr. kilo oksekød, som øremærket går til udviklingen af nye enzymer, som nedbringer metanudslippet fra danskproduceret oksekød. Det vil vi da ikke være afvisende overfor,” siger Morten Messerschmidt.

Jyllands-Posten vil vide, om DF nu skal blive så mørkeblåt, at den sociale profil negligeres. Men det afviser DF-formanden. DF vil fortsat være blå blok bløde hjerte, siger han.

Interviewet i Jyllands-Posten kan læses her