Skaarup efter ballade i Gellerup: Skærpet straf og udvisning for at angribe politiet

0
2516
Politiet affyrede fredag skud mod en mand, som ville angribe Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan under en demonstration i Gellerupparken i Aarhus. Foto: Presse-foto.dk/Ritzau Scanpix

Unge indvandrere uden dansk statsborgerskab, der angriber politiet med kasteskyts, skal udvises, mener DFs retsordfører Peter Skaarup. For tredje dag i træk har unge angrebet politiet i Gellerupplanen i Aarhus

Stenkast mod en bus. Tre brændende skraldespande. Barrikader med byggematerialer. Unge der angriber politiet med sten, fyrværkeri og balloner med maling.

Søndag aften var der for tredje dag i træk ballade i Gellerupplanen i Aarhus. I alt er syv personer nu blevet anholdt, siden en Stram Kurs-demonstration fredag eftermiddag udviklede sig dramatisk. Senest blev to 18-årige mænd anholdt søndag aften, da de blev standset i en bil med slagvåben og brændbar væske.

Anholdelsen skete halvanden time efter, at busselskabet Midttrafik havde måttet indstille sin kørsel i Gellerup-området, fordi en gruppe drenge kastede med sten mod en bus. Senere samme aften havde en gruppe unge lavet en barrikade på vejen med bl.a. byggematerialer. De fjernede sig først, da politiet brugte tåregas.

DF: Et års ubetinget fængsel og udvisning

Men nu skal der strammes op, mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup. Han vil have skærpet straffen for at angribe politiet med kasteskyts. På Facebook skriver han:

“Vi vil simpelthen ikke finde os i al den ballade fra unge med indvandrerbaggrund i Gellerup ved Aarhus. Derfor fremsætter vi i DF nu forslag om, at angreb på politiet med kasteskyts skal udløse minimum et års ubetinget fængsel samt udvisning, hvis man ikke er dansk statsborger. Så må vi se, om de andre partier bakker op”.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Peter Skaarup reagerer samtidig skarpt på udtalelser fra formanden for Gellerupparken, Abdinasir Jama. Beboerformanden siger til Lokalavisen / JP Aarhus, at politiets massive tilstedeværelse er med til fremprovokere balladen:

“Politiet bør ikke være så massivt til stede, fordi det får en del beboere til at føle, at det her handler om en kamp mellem borgere og politiet, og det får narkomiljøet i Gellerup til at kaste med sten for at forsvare sit territorium,” siger Abdinasir Jama til Lokalavisen / JP Aarhus – og fortsætter:

“Der har ikke været uroligheder ud over dem, som politiet har været medvirkende til. Når politiet er der, er urolighederne der. Hvis politiet går, er der fredeligt og roligt”.

Artiklen i Lokalavisen kan læses her: Formand efter gadekampe i Gellerupparken: Politiet er skyld i uroligheder

Østjyllands Politis chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen lover, at politiet fortsat vil være meget synlige i Aarhus Vest. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Skaarup: Dybt rystende udtalelse

Men den udtalelse er rystende, mener Peter Skaarup:

“Jeg er dybt rystet over, at beboerformanden i Gellerupplanen i ramme alvor kan finde på at give politiet skylden for uroen i området. Samtidig indrømmer han dog, at de der laver balladen er kriminelle narkohandlere! Desværre forhindrer S-regeringen hjemsendelse af kriminelle udlændinge, hvorfor vi i DF står uden nævneværdig støtte til en hård kurs mod kriminelle udlændinge,” skriver Peter Skaarup på Facebook.

Politiet har dog heller ikke tænkt sig at følge opfordringen fra beboerformanden. I pressemeddelelse fra politiet, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, at politiet fortsat vil være meget synlige i Aarhus Vest:

“Og ud over vores patruljering og efterforskning, så har vi også opjusteret vores forebyggende indsats og vores samarbejde med kommunen. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en gruppe opfører sig på den måde og skaber utryghed for de andre beboere i området, og derfor fortsætter vi selvfølgelig vores intensive indsats, ” siger chefpolitiinspektøren.

Wekendens ballade startede fredag eftermiddag, da en 52-årig mand forsøgte at angribe Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan med en kniv under en demonstration. Den 52-årige blev skudt i benet af politiet. Samme aften begydte unge i området at kaste med sten og fyrværkeri efter politet, og der blev brændt biler og skraldespande af.