Skaarup: Børnelokker skal sendes i forvaring

0
1742
TV2 har bragt flere mobiloptagelser, der viser, hvordan den 60-årige pædofile mand cykler rundt i lokalområdet og vinker til drengen, som han begik et seksuelt overgreb imod. Screenshot fra TV2

DFs retsordfører vil have justitsminister Nick Hækkerup til at sørge for, at pædofildømt mand, der skaber frygt i landsbyen Hejninge ved Slagelse, bliver sat i forvaring. Manden cykler rundt og opsøger drenge i lokalområdet, selv om han har flere tilhold 

En 60-årig pædofil mand skaber frygt i landsbyen Hejninge ved Slagelse. TV2 har de seneste dage afdækket, hvordan manden, der har været fængslet for et seksuelt overgreb mod en dreng og for besiddelse af børneporno, cykler rundt og vinker til den dreng, han begik overgrebet imod.

Manden har et tilhold mod at opsøge tre drenge i landsbyen. Alligevel fortsætter han med at kontakte drenge og han har bl.a. forsøgt at få en anden dreng til at give en seddel med sit telefonnummer til den dreng, han forgreb sig imod. Manden sender også sms’er til drengene, hvor han foreslår møder på hemmelige steder.

En længere artikel om sagen kan læses på TV2.dk her

Sagen har vakt stor opsigt på Christiansborg, og Dansk Folkeparti vil nu rejse sagen overfor justitsminister Nick Hækkerup (S). Står det til DF, skal manden sættes i forvaring:

“Det her er totalt og aldeles uacceptabelt, at samfundet tillader en kendt og forhærdet kriminel at rende frit rundt og forsøge at begå nye overgreb på danske børn. Det vil vi i Dansk Folkeparti ikke være med til. Derfor vil jeg straks rejse sagen overfor justitsministeren med henblik at få sendt den pædofile mand i forvaring,” skriver DFs retsordfører Peter Skaarup på Facebook.

Flere partier vil have skærpet lovgivningen. De foreslår en selvstændig paragraf mod såkaldt grooming. Grooming er et engelsk ord, der beskriver processen, hvor en krænker opbygger en relation til et barn eller en ung med henblik på at begå et seksuelt overgreb.

Minister: Initiativer på vej

Justitsminister Nick Hækkerup mener, at regeringen allerede har taget de fornødne initiativer til at skærpe lovgivningen. I foråret 2021 blev der nedsat en arbejdsgruppe, der netop ser på, hvordan en groomingparagraf kan udformes. Hvornår arbejdsgruppens forslag ligger klar, kan ministeren dog ikke oplyse:

“Jeg ville hellere gøre det i går end i morgen, men arbejdet skal også være ordentligt. Der er en række forskellige hensyn, som gør det lidt komplekst. Det kan man godt irritere sig over, men det er det, der skal sikre, at den også virker, når den kommer,” siger Nick Hækkerup til TV2.

Ministeren kalder sagen fra Vestsjælland forfærdelig. Han understreger, at politiet tager sagen alvorligt.

En længere artikel om sagen kan læses på TV2.dk her.