Selvsikker Jimmie Åkesson: Vi går efter at vinde valget

0
7938
Begejstrede partimedlemmer lytter til SD-formanden Jimmie Åkessons tale i Sölvesborg. Foto: 50090 Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Sverigedemokraternes partileder Jimmie Åkesson talte dunder mod de andre partier på SDs sommermøde i Sølvesborg. “Vi vil genoprette Folkhemmet,” sagde han

Selvtilliden er i top hos Sverigedemokraterne med mindre end en måned til det svenske rigsdagsvalg den 9. september.

Det indvandringskritiske parti, som Dansk Folkeparti samarbejder med, holdt i weekenden sit årlige sommertræf i Sølvesborg i Sydsverige, og på ryggen meningsmålinger, som gør partiet til størst eller næststørst, var det en selvsikker partiformand Jimmie Åkesson, der talte til begejstrede medlemmerne.

“Vi går efter at vinde valget og blive det største parti. Vil de andre partier have indflydelse, så må de enten komme til os, eller de må bygge et nyt magtkartel som efter sidste valg og være klar til at tage konsekvenserne. Vi er ikke længere et lille parti, som man bare kan kaste rundt med. Vi er ikke længere udfordrere. Vi kommer ikke med hatten i hånden til Löfven (statsminister Stefan Löfven, red.) eller Kristersson (Moderaternes leder Ulf Kristersson, red). Vi er Sveriges venner og vi har planer om at genoprette Folkhjemmet (den svenske velfærdsstat, red.),” sagde Jimmie Åkesson.

SD-lederen Jimmie Åkesson taler i Sölvesborg. Foto: 50090 Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

300.000 flere

I følge SD-lederen har både den borgerlige regering under Frederik Reinfeldt og den nuværende socialdemokratiske under Stefan Löfven svigtet totalt med sin åbne indvandringspolitik. Konsekvenserne er nedslidte sygehuse, skoler og ældrepleje. Alene i år koster indvandringen i følge Jimmie Åkesson den svenske stat 36 milliarder kroner.

“Det seneste år har Stefan Löfven givet indtryk af, at indvandringspolitikken er lagt om. Men det er hykleri. For nogle uger siden kom en ny indvandringsprognose fra Migrationsværket. Den blev præsenteret en søndag, midt i ferien. Kan I gætte hvorfor..? Migrationsværker regner med at håndtere 300.000 asylansøgere og familiesammenførte de næste tre år. Hvor skal alle disse mennesker leve, hvor skal de arbejde, hvor skal deres børn gå i skole, hvor skal de på sygehuset. Hvordan skal Sverige kunne tage sig af dem,” spurgte Jimmie Åkesson på sommermødet.

Foto: 50090 Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Hilsen fra Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti deltog i mødet med repræsentanter fra folketingsgruppen og DFs formand Kristian Thulesen Dahl sendte en videohilsen fra partiets sommergruppemøde i Sønderborg i sidste uge:

“Held og lykke. I er oppe mod stærke kræfter, eliten, establishment, medierne,” sagde Thulesen Dahl i følge Jyllands-Posten.

Jimmie Åkesson indleder i denne uge en valgturné, som i første omgang sender ham til det socialdemokratisk dominerede Nordsverige.

I følge den seneste meningsmåling fra svensk tv står partiet til at få 21,6 pct. Socialdemokraterne er stadig størst med 23,7 pct. Målinger tidligere på sommeren har gjort SD til største parti med helt op til 28 procent af stemmerne.

Jimmie Åkessons tale kan læses her.