Schweiz: Terrorangreb der kunne være undgået

0
1300
Idylliske Lugano i det sydøstlige Schweiz ved grænsen til Italien var tirsdag centrum for en kvindelig konvertits terrorangreb.

Den islamistiske terror kom tirsdag aften til fredelige Schweiz – denne gang i form af en kvindelig konvertit, der havde stjålet en kniv

Angrebet fandt sted i den sydlige by Lugano i et kendt indkøbscentrum. Angriberen var en 28-årig schweizisk kvinde, der havde stjålet en kniv først. Kvinden nåede at angribe to kvinder, hvoraf den ene blev alvorligt såret af knivstik.

Det kunne være gået meget værre, hvis ikke et par havde kastet sig over gerningskvinden og overmandet hende. De holdt hende, indtil politiet nåede frem. Det viste sig hurtigt, at det drejede sig om en kvinde, der tidligere var konverteret til islam og som havde været i myndighedernes søgelys for terror.

Tilbageholdt tidligere

Ligesom det mere alvorlige terrorangreb i Wien tidligere på måneden kunne dette overfald også have været undgået. Kvinden var blevet tilbageholdt i Tyrkiet for tre år siden, for hun havde ifølge de lokale medier forelsket sig over nettet i en syrisk IS-kriger og ville ned til ham. Tyrkerne sendte hende tilbage til Schweiz, hvor myndighederne betragtede hende som sindsforstyrret og spærrede hende inde i første omgang.

Men trods hendes ønsker om at kæmpe for IS og hendes ekstreme synspunkter slap schweizerne hende fri og holdt hende tilsyneladende ikke under opsyn. Særligt de østrigske medier ser mange paralleller til sagen fra Wien, hvor en migrant skød og dræbte fire personer – og sårede 20 andre. Også han havde været tilbageholdt, men blev sat fri igen.

Kilder: Neue Zürcher Zeitung, Krone, Merkur, Tessiner Zeitung