DF kræver svar om manglende efterforskning i Scandinavian Star-sagen

0
1231
DFs retsordfører Peter Skaarup har torsdag kaldt justitsminister Nick Hækkerup i samråd i Scandinavian Star-sagen. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i et samråd torsdag, hvor han skal forklare, hvorfor forsikringsforholdene i Scandinavian Star-sagen ikke er blevet efterforsket, selvom det har været meldingen i mange år

“De pårørende har haft ret hele tiden”. Sådan siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til Avisen Danmark.

Han taler om den pludselige kovending i Scandinavien Star-sagen, som justitsminister Nick Hækkerup (S) nu skal forklare på et samråd torsdag.

I mange år har meldingen nemlig været, at forsikringsforholdene i forbindelse med dødsbranden på færgen Scandinavien Star i 1990, som kostede 159 mennesker livet, var blevet efterforsket. Men for nylig måtte justitsministeren erkende, at det ikke er tilfældet.

”Ja, de pårørende har haft ret i alle årene, det er realiteten. Og det er en skandale, der har fundet sted,” siger Peter Skaarup til Avisen Danmark forud for samrådet med justitsministeren.

”Jeg har en forventning om en grundig forklaring på, at han gav den pludselige melding, der var i modsætning til alt, hvad han og alle tidligere justitsministre ellers har sagt”.

En task force er nødvendig

Ifølge Avisen Danmark har den danske pårørendeforening til branden på Scandinavian Star gentagende gange opfordret til at oprette en task force, der skal undersøge det økonomiske efterspil af branden. En sådan task force er der også politisk opbakning til.

”Den mulighed vil vi bede ham om at forholde sig til på samrådet. Vil han ikke det, udløser vi en totrinsraket, for så tager vi det op igen, når der er forespørgselsdebat, ” siger Peter Skaarup til Avisen Danmark.

”Hvis det er nødvendigt, må vi her prøve at danne et flertal uden om regeringen. Vi vil ikke vente længere. Der er et kæmpe behov for, at en task force får udført det arbejde, myndighederne har forsømt i så mange år. ”

Samrådet er indkaldt af Dansk Folkeparti med støtte fra SF og Enhedslisten.