S-plan om tidlig pension rækker kun til 2850 personer

0
3110
Det socialdemokratiske udspil "En ny ret til tidlig pension", som blev præsenteret i januar.

Finansministeriet har regnet på Socialdemokratiets plan om tidligere pension for nedslidte. I følge ministeriet vil der kun være penge til at 2850 personer kan gå på pension tre år før tid

Det er ikke mange danskere, som vil få glæde af Socialdemokratiets storstilede plan om tidligere pension for nedslidte, hvis man skal tro nye beregninger fra Finansministeriet.

Socialdemokratiet vil give nedslidte danskere mulighed for at gå tidligere på pension, men partiet vil kun sætte 3 milliarder kroner af til ordningen. Det rækker kun til, at 2850 personer vil kunne gå på pension tre år før tid. Det viser nye beregninger fra Finansministeriet.

Ifølge ministeriet kan 3 milliarder kroner finansiere, at ca. 8.500 fuldtidsbeskæftigede kan trække sig tilbage et år før pensionsalder. Hvis det drejer sig om to år, er det 4.250 personer, og hvis det skal være tre år før tid, er det 2.850 personer.

Finansministeriet har tidligere vurderet, at antallet af pensionister vil stige med 7-8000 personer pr. årgang, hvis der sættes 3 milliarder kroner af til tidligere tilbagetrækning. Men det tal tog ikke højde for, at mange af dem, der vil gå på pension, i forvejen er på en overførselsindkomst, såsom førtidspension, kontanthjælp og dagpenge. Hvis man kun indregner personer, der er ikke er på overførselsindkomst, er det kun de nævnte 2850 personer.

Mette Frederiksen: Vi har ikke lagt os fast på en model

Tallet 2850 har allerede været fremme i debatten. Det blev nævnt i sidste uge af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han debatterede Socialdemokratiets forslag i Folketingets spørgetid med S-formand Mette Frederiksen.

S-lederen ville efter spørgetiden ikke kommentere statsministerens tal.

”Det må stå for statsministerens egen regning. Jeg har ikke lagt mig fast på en endelig model, og så kan man jo heller ikke lægge sig fast på et tal. Finansministeriet har regnet sig frem til et andet tal end landets statsministeren, nemlig at det vil komme til at omfatte 7000 personer,” sagde Mette Frederiksen ifølge Berlingske til pressen efter spørgetimen.

Svaret fra Finansministeriet kan læses her.