DF vil have justitsminister til at stoppe Hizb ut-Tahrirs fredagsbøn foran Christiansborg

0
3672
Hizb ut-Tahrir annoncerer deres fredagsbøn på facebook.

Dansk Folkeparti vil have myndighederne til at forbyde den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrirs planlagte fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads på fredag. Socialdemokrat planlægger moddemonstration, mens de konservative ikke mener, at arrangementet kan forbydes 

Det vækker voldsom politisk harme, at den ekstreme islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir, der er modstander af demokrati og har opfordret til drab på jøder, har indkaldt til fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads på fredag den 22. marts.

Arrangementet er ”til støtte for vores dræbte brødre og søstre i New Zealand”, men står det til Dansk Folkeparti, så skal Hizb ut-Tahrir ikke have lov til at indtage pladsen foran Christiansborg.

”Vi opfordrer myndighederne til at sige nej til afholdelse af fredagsbøn foran Christiansborg med den begrundelse at det forstyrrer den offentlige orden, og vi har allerede rettet henvendelse til justitsministeren for at bede ham om at stoppe dette stærkt upassende forsøg på en magtdemonstration foran demokratiets højborg. Jeg synes, de træder på danskerne. Det er enormt respektløst overfor det samfund, der har givet dem frihed og en masse rettigheder,” siger værdi- og udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) til ditOverblik.

Slår plat på terrorangreb

Dansk Folkeparti skriver i sin henvendelse til justitsministeren, om han ”vil bruge de nødvendige midler til at stoppe den planlagte magtdemonstration på Christiansborg Slotsplads?”.  Partiet kalder samtidig Hizb ut-Tahrir for samfundsundergravende og ekstremistisk:

”Man kan frygte, at foreningen samtidigt vil agitere kraftigt for at muslimer ikke integreres ligesom der er grund til at være bekymret for at foreningen vil bruge anledningen til at argumentere for en samfundsomstyrtelse og omdannelse af Danmark til et muslimsk kalifat?,” skriver Dansk Folkeparti.

Martin Henriksen mener, at Hizb ut-Tahrir forsøger at udnytte terrorangrebet i Christchurch i New Zealand i fredags, hvor en højreekstremist skød og dræbte 50 mennesker i to moskeer:

”Hizb ut-Tahrir forsøger at slå plat på den forfærdelige hændelse i New Zealand ved at opfordre herboende muslimer til at samle sig imod Dansk Folkepartis og andres berettigede kritik af den stigende islamisering af Danmark. Men det vil ikke virke, og Dansk Folkeparti vil aldrig acceptere at en forening som Hizb ut-Tahrir får lov til at præge danske beslutningstagere. Vi mener fortsat, at foreningen kan forbydes med henvisning til Grundloven,” siger Martin Henriksen.

“Dansk Folkeparti vil aldrig acceptere at en forening som Hizb ut-Tahrir får lov til at præge danske beslutningstagere. Vi mener fortsat, at foreningen kan forbydes med henvisning til Grundloven”

Martin Henriksen, værdi- og udlændingeordfører (DF)

Socialdemokrat i moddemonstration

Socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen har annonceret en ”fredelig moddemonstration” på slotspladsen på fredag:

”Hizb ut-Tahrir er dømt i retten for drabstrusler på danske jøder, og det gør det kun mere ubehageligt, at de nu blander den form for adfærd sammen med angrebet i New Zealand. Nu på fredag er klart ikke en dag, jeg har lyst til at gå på arbejde,” siger Lars Aslan Rasmussen til Kristeligt Dagblad.

”Jeg inviterer offentligheden, og lige nu er jeg i gang med at skrive rundt til mine kolleger på Christiansborg,” siger han.

Khader: Vi har demonstrationsfrihed

Naser Khader, retsordfører for De Konservative, vil ikke være med til at forbyde fredagsbønnen. Han siger til Kristeligt Dagblad, at man politisk heller ikke forbyder det indvandringskritiske parti Stram Kurs, hvis leder Rasmus Paludan i øvrigt har annonceret en koranafbrænding på slotspladsen på fredag.

”Vi har forsamlings- og demonstrationsfrihed i de her land. I så fald skulle man også forbyde Rasmus Paludan, når han demonstrerer. Når han må, så må de her tosser også,” siger Naser Khader til Kristeligt Dagblad.

Khader tilføjer at han ikke bryder sig om bøn i det offentlige rum:

”Der skal naturligvis være plads til religion i det offentlige rum, men ikke på den her måde, hvor der er en politisk dagsorden bag,” siger Naser Khader.

Dansk Folkeparti bad tidligere på året justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om en juridisk vurdering af muligheden for at forbyde Hizb ut-Tahrir indenfor grundlovens rammer. Her svarede ministeren, at ”Rigsadvokaten har ikke modtaget oplysninger, der giver anledning til en ændret vurdering af, hvorvidt der bør tages skridt til at søge foreningen opløst ved dom i henhold til grundlovens §78”.