S-kandidat trækker opfordring om at stemme på Sverigedemokraterne tilbage

0
3159
Jarl Feyling indlæg i Berlingske i lørdags.

“Analysen var rigtig. Konklusionen var forkert,” siger Socialdemokratiets 2. suppleant til Region Hovedstaden, Jarl Feyling, som lørdag anbefalede at stemme på Sverigedemokraterne

Den socialdemokratiske 2. suppleant til Region Hovedstaden, Jarl Feyling, mener ikke længere, at svenske socialdemokrater bør stemme på Sverigedemokraterne. Det slog han ellers til lyd for i lørdagens Berlingske, men efter voldsom kritik fra bl.a. partiledelsen, har han nu trukket sit udsagn tilbage. Det fortæller det socialdemokratiske nyhedssite PioPio med henvisning til Jarl Feylings facebookside.

“Helt kort: jeg lægger mig ned. Min analyse ser jeg som rigtig. Konklusionen var forkert. Jeg beklager og trækker den tilbage,” skrev Jarl Feyling lørdag aften.

I indlægget i Berlingske skrev Jan Feyling, at de svenske socialdemokrater har fejlet ved ikke at forstå nødvendigheden af en stram udlændingepolitik. Direkte henvendt til statsminister Stefan Löfven (S) skrev han at “Jeg håber du og de svenske socialdemokrater vil forstå, at tøjles migrationen og integrationen ikke bedre, bliver det døden for den svenske velfærdsstat”. Og han sluttede med at skrive at “indtil den nødvendige kursændring sker, bør svenskerne stemme på Sverigedemokraterna – trods partiets mange fejl og mangler”.

Men det udsagn har Jan Feyling nu trukket tilbage. Han skriver på sin facebookside:

“Jeg håber, Socialdemokratiet i Sverige ændrer deres flygtninge/indvandrerpolitik. Og jeg håber, at svenskerne melder sig ind i det svenske socialdemokrati og gør det mere socialdemokratisk”.

Jarl Feylings opslag på facebook.

Forinden nåede Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen at sige i en SMS til Ekstra Bladet:

“Socialdemokratiet støtter naturligvis Socialdemokraterna i Sverige. Vi ønsker i sagens natur Socialdemokraterna det bedst mulige valg, og at Stefan Löfven fortsætter som svensk statsminister”.

Og PioPios chefredaktør Jens Jonatan Steen havde heller ikke meget forståelse for Jarl Feylings udmelding i Berlingske:

“Frem for at stikke en kniv i ryggen på Stefan Löfven, så bør de danske socialdemokrater holde fokus på den fælles indsats for at begrænse antallet, insisterede på fælles europæiske løsninger, danne fælles front i forhold til løftet af Afrika og inspirere vores nabolande med konkrete politiske forslag og initiativer,” skrev chefredaktøren mandag i en kommentar.

Læs PioPio: Støtte til Sverigedemokraterne er rendyrket afmægtighed