S-borgmestre kritiserer regeringen for mangelfuld information

0
1457
Statsminister Mette Frederiksen (S) fotograferet til dagens EU-topmøde i Bruxelles. Hjemme i Danmark vokser utilfredsheden med regeringens håndtering af udligningsreform-udspillet. Foto: LUDOVIC MARIN/Ritzau Scanpix

Undersøgelse fra netmediet NB-Økonomi viser, at tre ud af fire borgmestre synes, de har fået for lidt at vide om konsekvenserne af regeringens udligningsrefom-udspil

Det er ikke kun medier og oppositionspolitikere, der kritiserer regeringen for mangelfuld information om konsekvenserne af regeringens udligningsreform-udspil. Mange af landets borgmestre, inklusive socialdemokratiske borgmestre, mener også, at de får for lidt at vide. Det viser en undersøgelse, som netmediet NB-Økonomi har gennemført.

40 ud af landets 98 borgmestre har svaret på NB-Økonomis spørgsmål, og 31 af disse synes, at de har fået “mangelfulde” eller “meget mangelfulde” oplysninger om reform-udspillet.

Det er næsten halvdelen, nemlig 19 borgmestre, der har svaret ja til at de ”har fået meget mangelfulde informationer, som gør det umuligt at vurdere, hvad effekten bliver for min kommune”.

12 borgmestre mener, at de ”har fået mangelfulde informationer, som gør det uklart, hvad effekten bliver for min kommune”.

Desuden svarer 22 ud af 40 borgmestre, at de har ”ringe” eller ”ingen” tillid til, at regeringens oplysninger om reformens økonomiske konsekvenser for deres egen kommune er retvisende.

S-borgmester: Jeg har meget ringe tillid til oplysningerne

Blandt de utilfredse borgmestre er flere socialdemokrater. En af de største kritikere er S-borgmester Arne Boelt fra Hjørring. Han siger sådan her til NB-Økonomi:

“Jeg har meget ringe tillid til de oplysninger, som jeg får fra Social- og Indenrigsministeriet i forhold til udligningsudspillet. Hidtil har oplysningerne jo været meget mangelfulde og smækfyldt med fejl”.

En anden borgmester er socialdemokraten Johannes Lundsfryd Jensen fra Middelfart:

”Jeg har med de oplysninger, som er kommet frem hidtil, fortsat svært ved at vurdere, hvad effekterne vil blive af regeringens udspil. Eksempelvis i forhold til demografi,” siger han til NB-Økonomi.

Læs mere i NB-Økonomi.