Rigmand vil betale burkabøder – svaret kan blive fængselsstraf

0
4567
Kvinder i niqab under demonstration imod tildækningsforbuddet på Den Sorte Plads i København, onsdag den 1. august 2018.Dansk Folkeparti og Venstre ser kritisk på, at den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekkaz kommer til København for at betale burkabøder, efter at tildækningsforbuddet er trådt i kraft 1. august i år. Det skriver Ritzau, tirsdag den 7. august 2018.. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fransk-algerisk rigmand vil betale bøder til burka- og niqabklædte kvinder. Det kan gøre det nødvendigt at indføre fængselsstraf, siger DF’s udlændinge- og integrationsordfører

Den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekkaz er så oprørt over det danske tildækningsforbud, som trådte i kraft den 1. august, at han vil betale bøderne for de kvinder, som overtræder forbuddet ved at gå med burka og niqab.

“Selvfølgelig betaler jeg alle de bøder, som er udstedt i de danske gader efter 1. august,” siger Rachid Nekkaz til Berlingske.

I følge rigmandens eget udsagn, har han de seneste år brugt flere millioner på at betale i alt 1538 bøder for kvinder, som har overtrådt tildækningsforbud i lande som Belgien, Schweiz, Holland, Frankrig og Tyskland.

Den fransk-algeriske forretningsmand Rachid Nekkaz under et besøg på foran Christiansborg i foråret, da tildækningsforbuddet blev debatteret i Folketinget. Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Fængselsstraf på 14 dage

Gør han alvor af truslen, skal de kvinder, der får bøderne betalt, beskattes. Det siger Dansk Folkepartis integrations- og udlændingeordfører Martin Henriksen. Han mener også, at regeringen bør overveje at udvide lovgivningen med fængselsstraf. I gentagelsestilfælde bør man kunne straffes i op til 14 dage, mener han.

“Dette er en anledning til, at regeringen overvejer, om vi skal indføre fængselsstraf. Man kan måske betale bøder for andre, men man kan ikke sidde den af for andre,” siger Martin Henriksen til Ritzau.

Venstres udlændingeordfører Marcus Knuth siger til Ritzau, at der kan overvejes at se på en “mild fængselsstraf” ved gentagelser.

Overtrædelser af tildækningsforbuddet straffes fra 1000-10.000 kroner. Den første bøde faldt i lørdags, hvor en 29-årig kvinde blev standset af politiet med en niqab i Hørsholm Midtpunkt.