Regeringens støttepartier vil af med grænsekontrollen

0
4941
Grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland. Arkivfoto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Justitsminister Nick Hækkerup (S) efterlyser flere penge til politiet, men støttepartierne vil finde penge ved bl.a. at droppe grænsekontrollen. DF vil finde pengene via et stop for asylansøgere

For bare to uger siden luftede regeringen overvejelser om at indføre grænsekontrol mod Sverige. Det skete som konsekvens af bombesprængningen ved Skattestyrelsen i København, hvor politiet har anholdt en 21-årig mand i Sverige. Men nu siger regeringens støttepartier, at de vil af med den anden grænsekontrol – den mod Tyskland.

Det sker efter, at justitsminister Nick Hækkerup (S) i weekenden sagde, at der mangler en milliard kroner, hvis politiet til næste år skal have samme midler til rådighed som i 2019.

Støttepartierne vil i første omgang ikke udvide politiets budget. I stedet vil de se på, om politiets tid og penge kan prioriteres bedre. Her nævner de udgifterne til grænsekontrol.

“Vi er da villige til at se på flere ressourcer, men vi bliver også nødt til at se på, hvordan vi bruger pengene. Ikke mindst på, om grænsekontrollen giver mening. Der er ikke just prangende, hvilke resultater den giver,” siger SF’s retsordfører, Karina Lorentzen, til Ritzau.

EL: Kig på Christiania-indsats

De radikales retsordfører, Kristian Hegaard, vil rydde op politiets “symbolpolitiske opgaver”. Til dem regner han bl.a. på grænsekontrollen.

Enhedslistens Rosa Lund peger også på politiets arbejde på Christiania, hvor hun mener effekten kan diskuteres.

“Vi mener overordnet, at vi skal blive bedre til at lade politiet vurdere, hvordan de får mest muligt ud af deres ressourcer,” siger Rosa Lund til Ritzau.

DF: Stop for asylansøgere 

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, er omvendt klar til finde flere penge til politiet. Skaarup skriver følgende på Twitter:

“Vi støtter i Dansk Folkeparti 100 procent op om at finde penge til politiet. Vi foreslår følgende finansiering: -Stop for asylansøgere, herunder kvoteflygtninge til Danmark, og turbo på hjemsendelse af asylanter til lande, der nu er blevet fredelige”.

Dansk Folkeparti foreslog i forbindelse med sit sommergruppemøde, at at opgaven med at kontrollere den dansk-tyske grænse overtages af forsvaret, hjemmeværnet og politikadetterne.

DFs retsordfører Peter Skaarup på Twitter.