Regeringens støttepartier kræver markant udlændinge-lempelse

0
3284
Regeringens støttepartier lægger nu påres på regeringen for at lempet afgørende på udlændingeloven. Her ses SFs formand Pia Olsen Dyhr, den radikale politiske leder Sofie Carsten Nielsen og statsminister Mette Frederiksen før sidste uges spørgetime med statsministeren i Folketinget. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Radikale Venstre står bag beslutningsforslag, som vil gøre det markant sværere at hjemsende flygtninge på midlertidigt ophold. Hele venstrefløjen støtter forslaget. ”Klassisk,” konstaterer Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard

Står det til regeringens støttepartier, så skal det være langt sværere at sende flygtninge på midlertidigt ophold tilbage til hjemlandet.

Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet og Frie Grønne er i følge Berlingske på vej med et beslutningsforslag, som vil ændre grundlæggende ved udlændingelovens paragraf 7, stk. 3. Det er den paragraf, der betyder, at flygtninge kan sendes hjem, så snart forholdene i hjemlandet er forbedret og ikke længere ekstreme.

Står det til de fem partier, skal loven ændres, så flygtninge først kan hjemsendes, når der er indtrådt “fundamentale, stabile og varige ændringer i hjemlandet”. Sker det, vil det blive meget vanskeligt inddrage flygtninges opholdstilladelse.

“Forslagsstillerne ønsker lovgivningen ændret således, at alle flygtninge, uanset hvilken beskyttelse de er meddelt, først kan få inddraget eller nægtet forlængelse af en opholdstilladelse, hvis der er sket fundamentale, stabile og varige ændringer i hjemlandet, som anført i FNs flygtningekonvention,” står der i følge Berlingske i forslaget, som ventes fremsat af Radikale Venstre umiddelbart efter vinterferien.

Det er sager med hjemsendelser af flygtninge til Syrien og Afghanistan, der får Radikale Venstre til at fremsætte forslaget. Den radikale udlændingeordfører Kathrine Olldag siger til Berlingske, at der er noget galt med de nuværende regler, når Flygtningenævnet kan nå frem til den konklusion, at Afghanistan er tilstrækkelig sikkert til hjemmesendelser.

“Det er problematisk, at myndighederne ved bare at operere efter reglerne kan nå til den konklusion. Så det skal vi helt klart have kigget på,” siger Kathrine Olldag.

Pia Kjærsgaard: Nu igen

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard er ikke overrasket over, at regeringens støttepartier nu lægger pres på regering for at lempe udlændingeloven:

“Klassisk. Nu skal vi igen diskutere lempelser af udlændingeloven foranlediget af regeringens støttepartier. Står Soc. fast? Der bliver ikke lempelser med DF’s stemmer,” skriver hun på Twitter.