DF-forslag skal give plads til flere i fængslerne

0
1118
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkeparti foreslår, at der gøres mere brug af køjesenge i fængsler, så flere fanger kan sidde sammen. Dansk Fængselsforbund er imod

En del af fængslernes pladsmangel kan løses, hvis der gøres brug af køjesenge, så to indsatte kan sidde sammen i én celle.

Det mener Dansk Folkeparti, som foreslår øget brug af ‘dobbeltbelæg’ i fængslerne.

“Vi har jo godt 4.000 indsatte, hvoraf en pæn del er udenlandske statsborgere. Nogle af dem kunne godt sidde sammen,” siger DFs retsordfører Peter Skaarup til Jyllands-Posten.

Forslaget kommer efter, at justitsminister Nick Hækkerup til Jyllands-Posten har sagt, at partierne må følge deres forslag om strafskærpelser op med forslag til, hvordan den ekstra strafmængde skal afvikles.

Skaarup: Celler er store nok

Dansk Fængselsforbund ser kritisk på ideen om køjesenge. Det vil give flere konflikter mellem indsatte, ligesom mange celler i Danmark er på syv-otte kvadratmeter, hvilket er for lidt til to personer, ifølge fængselsforbundet

Peter Skaarup mener dog, at cellerne er store nok:

“Der er jo mange andre, der lever med at bo på værelse sammen. F. eks. unge mennesker, der skal på tur til udlandet. Det er en straf at sidde i fængsel, og hvis man har begået noget så kriminelt, at man får en fængselsstraf, har man jo forbrudt sig helt afgørende mod samfundets regler,” siger Peter Skaarup til Jyllands-Posten.