Regeringen hjælper S-kommuner med ekstra kvart milliard

0
1438
Fungerende finansminister Morten Bødskov og social- og indenrigsminister Astrid Krag da de præsenterede regeringens udspil til en udligningsreform for pressen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Regeringen går mod ekspert-analyser og sender 265 millioner ekstra til socialdemokratiske kommuner, skriver NB-Økonomi

En række socialdemokratiske kommuner får til sammen 265 millioner kroner mere, end eksperterne havde lagt op til, hvis regeringens forslag til udligningsreform bliver gennemført.

Det skriver nyhedssitet NB-Økonomi med henvisning til centralt placerede kilder.
Regeringen har i følge NB-Økonomi valgt at se bort fra to centrale elementer i de beregninger, som udligningseksperterne i det såkaldte Finansieringsudvalg under Social- og Indenrigsministeriet har foretaget. Dermed ryger der en ekstra halv milliard kroner afsted til en række socialdemokratisk ledede kommuner. Pengene kommer fra en række landkommuner som Assens, Stevns, Brønderslev, Skanderborg, Hedensted og Rebild.

I følge NB-Økonomi er det hhv. ordningerne “Udlændingeudligningen” og “Vægten af det sociale udgiftsbehov”, hvor eksperternes forslag ikke er blevet fulgt. Eksperterne havde foreslået, at den særlige udligning til kommuner med mange ikke-vestlige indvandrere skulle reduceres med 2,6 milliarder kroner, men regeringen har kun reduceret med 900 mio. kroner.

I forhold til vægten af sociale udgiftsbehov, har regeringen valgt at hæve med 1,25 procent, hvor eksperterne havde anbefalet en fastfrysning på det eksisterende niveau.