Regeringen har ikke sat penge af til grænsekontrol i Finansloven

0
30127
Kristian Thulesen Dahl, René Christensen og Peter Skaarup (DF) forlader finanslovsforhandlingerne i Finansministeriet efter cirka 30 minutter onsdag den 10. oktober 2018. Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau Scanpix 2018

Til Dansk Folkepartis forbløffelse er der ikke sat penge af til at videreføre grænsekontrollen mod Tyskland i regeringens finanslovsudspil. ”Selvfølgelig skal den fortsætte,” siger DFs finansordfører Rene Christensen

Det var noget af en overraskelse, der ventede Dansk Folkepartis forhandlere, da regeringen onsdag holdt såkaldt sættemøde med sit støtteparti om Finanslovsforslaget for 2019. Her kom det nemlig frem, at Regeringen ikke har afsat penge til at videreføre grænsekontrollen fra 1. januar 2019.

”Vi spurgte, om grænsekontrollen vil blive afskaffet, hvis vi stemmer ja til finanslovsforslaget, som det ligger nu, og det svarede regeringen ja til. Grænsekontrollen er ikke prioriteret i deres finanslovsforslag,” fortæller en forundret Rene Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti.

Støttepartiet har dog ikke til sinds at opgive politiets og hjemmeværnets kontrol med grænserne i Sønderjylland, Rødby og Gedser.

”Grænsekontrollen har været en stor succes, så selvfølgelig skal den fortsætte. Den bør indgå som en del af det almindelig politiarbejde, så vi ikke skal sidde og finde penge til den hvert år på finansloven,” siger Rene Christensen.

Så sent som på Dansk Folkepartis årsmøde i september fremhævede gruppeformand Peter Skaarup, hvor stor en succes grænsekontrollen har været i følge Dansk Folkeparti.

”Grænsekontrollen har virket. Flere tusinde mennesker har fået nej til at komme ind i Danmark, der er blevet beslaglagt våben og store mængder narkotika, og så er der blevet sat en stopper for mere end et hundrede forsøg på at smugle migranter over grænsen,” sagde han.

Dagens sættemøde var ikke et forhandlingsmøde, men et orienteringsmøde inden forhandlingerne om finansloven går i gang.