“Regeringen har glemt ånds- og kulturliv i epidemikommissionen”

0
1289
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har ansvaret for nedsættelsen af den nye epidemikommission. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Kirkedanmark og dansk kulturliv er ikke repræsenteret i ny kommission, som skal sørge for rådgivning under corona. Det møder kritik fra Dansk Folkepartis kulturordfører, Morten Messerschmidt.

Regeringen har planlagt en ny epidemikommission, som skal rådgive i corona-tider. I kommissionen findes repræsentanter fra finans- og erhvervslivet, kommunerne, sundhedssektoren og politiet. Det skriver Kristeligt Dagblad

Ingen af de 11 pladser i epidemikommissionen besiddes imidlertid af repræsentanter for dansk ånds- og kulturliv, og derfor møder forslaget nu modstand fra flere af Folketingets partier, herunder Venstre og Konservative.

Også hos Dansk Folkeparti er der kritik af epidemikommissionen. Ifølge Kristeligt Dagblad har næstformand og kulturordfører Morten Messerschmidt været i kontakt med biskoppen for Viborg Stift, Henrik Stubkjær, der for nylig udtalte til avisen, at epidemikommissionen bør tænke hele vejen rundt om mennesket, og at folkekirken derfor bør sidde med i kommissionen.

En melding, som Morten Messerschmidt er enig i.

Manglende fokus

Morten Messerschmidt siger til Kristeligt Dagblad, at han går ud fra, at kræfterne bag lovforslaget udelukkende har været optaget af det økonomiske og det sundhedsfaglige aspekt, og at de derfor ikke har haft forståelse for, at det ikke er det eneste i livet.

”Jeg får også mange henvendelser fra organisationer og personer i kulturlivet, der klager over, at regeringen ikke har forståelse for deres branche. De oplever det som om, at regeringen tror, at de bare kan tænde og slukke for dem, som om de solgte Legoklodser,” siger Morten Messerschmidt til Kristeligt Dagblad.

”Så der er i høj grad brug for, at både kirke-og kulturliv bliver en fast del af kommissionen, så de kan præsentere deres syn på tilværelsen”.

Fristen for høringssvar til forslaget er den 15. januar. Sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke, har endnu ikke svaret på kritikken.