Regeringen åben overfor loft over familiesammenføringer

0
2984
Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup glæder sig over, at regeringen nu også ser ud til at være åben overfor et loft over antallet af familiesammenføringer.

Regeringen er klar med en stribe forslag til stramninger af udlændingelovgivningen, viser interne arbejdsdokumenter. Dansk Folkepartis forslag om et loft over familiesammenføringer er et af forslagene. “Nye toner,” konstaterer Peter Skaarup (DF)

Et loft over familiesammenføringer for flygtninge, som Tyskland har indført, ser ud til at være med i det oplæg, som regeringen har med til de kommende forhandlinger med Dansk Folkeparti om nye udlændingestramninger.

Et katalog med regeringens ideer til de kommende forhandlinger, er blevet lækket til Danmarks Radio, og heraf fremgår det, at regeringen vil foreslå et loft over familiesammenføringer, en sænkelse af integrationsydelsen og en kontant bonus, hvis en flygtning takker nej til familiesammenføring.

Dansk Folkeparti har tidligere anbefalet et loft, men det er blevet afvist med henvisning til, at det var konventionsstridigt. Men efter at Tyskland pr. 1. august indførte et loft på max. 1000 familiesammenføringer om måneden for krigsflygtninge med begrænset beskyttelsesstatus, har Dansk Folkeparti gentaget kravet, og nu ser det ud til, at den danske regering er klar til at gå samme vej.

”Det lyder som om der er nye toner på vej, men nu må vi se, hvad der rent faktisk bliver lagt på bordet,” sagde Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup torsdag til DRs politiske P1-program ”Slotsholmen”.

”Det lyder som om der er nye toner på vej”

Peter Skaarup, gruppeformand, DF

DF: Familiesammenføringer i hjemlandet

Ifølge Danmarks Radio har juristerne i Justitsministeriet og Udlændinge-og integrationsministeriet dog skrevet flere forbehold ind i idekataloget. Det skulle fremgå, at det kan blive nødvendigt at lette på loftet, hvis der kommer mange flygtninge i en periode. Juristerne advarer også om, at modellen vil være bureaukratisk, at den er på kanten af konventionerne, og juristerne mener ikke, at et loft vil gøre den store forskel i antallet.

Peter Skaarup har ikke set papirerne, men han er overbevist om, at et loft a la Tyskland kan gøre en forskel.

”Vi er optaget af, at få lavet et loft, der virker, og det får vi at vide, at det gør i Tyskland. Vi synes grundlæggende, at familiesammenføringer skal ske i hjemlandet. Hvis man kommer til Danmark som flygtning og får husly, så er det midlertidigt. Man skal tilbage til hjemlandet og være med til at genopbygge det land, man kommer fra, og man skal have sin familie der, hvor man skal være permanent,” siger Peter Skaarup til Slotsholmen.

P1s “Slotsholmen” kan høres her.