Radio24syv-ejer åben overfor at fortsætte som DAB-kanal

0
1908
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har foreslået, at Radio24syv kan fortsætte som DAB-kanal.

Forslaget fra Dansk Folkeparti om at lade Radio24syv fortsætte som DAB-kanal får en positiv modtagelse fra et medlem af ejerbestyrelsen. Han så dog helst, at der findes ekstra plads på FM-båndet til Radio24syv, siger han til Berlingske

”Jeg tror at Radio24syv overlever”. Sådan siger Jakob Kvist, bestyrelsesmedlem i Berlingske People A/S, der står bag Radio24syv, til Berlingske søndag.

Udtalelsen kommer efter, at Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl fredag i Jyllands-Posten kastede et nyt forslag på bordet for Radio24syv: Han foreslog, at kanalen med et vist statstilskud kan videreføres som DAB-kanal, når FM4-kanalen, som Radio24syv sender på, fra den 1. november 2019 skal have sit udgangspunkt i Vestdanmark.

Berlingske People har meddelt, at man ikke vil søge om at få den nye FM4-sendetilladelse. Det politiske krav om, at 70 procent af de redaktionelle medarbejdere skal arbejde med udgangspunkt i Vestdanmark – mindst 110 km fra København – vil ifølge Jakob Kvist gøre det umuligt at videreføre radioen.

Men efter udspillet om DAB-kanalen ser Jakob Kvist nye muligheder. Helst ser han, at der kan findes en ekstra plads til en kanal på FM-båndet, fordi det vil give Radio24syv den største udbredelse. Men hvis det ikke kan lade sig gøre, er en DAB-kanal ”en mulig god løsning”, siger han:

”Det vil umiddelbart halvere radioens lyttertal, og jeg vil ikke juble over at miste halvdelen af lytterne, men i forhold til, hvor vi stod for en uge siden, er det et kæmpe fremskridt. Der er et politisk ønske om at fremme DAB, og Radio24syv kan blive frontløber i den proces,” siger Jakob Kvist til Berlingske. Han siger, at der nu er håb og at han opfatter DF-forslaget som “et oprigtigt ment udspil”.

”Det vil umiddelbart halvere radioens lyttertal, og jeg vil ikke juble over at miste halvdelen af lytterne, men i forhold til, hvor vi stod for en uge siden, er det et kæmpe fremskridt”

Jakob Kvist, bestyrelsesmedlem i Berlingske People A/S

Tror ikke på ændring af medieaftale

Netop nu samles der stemmer ind til et borgerforslag, der skal tvinge Folketinget til at genåbne medieaftalen og ændre udbudsbetingelserne, så kravet om placering i Vestdanmark fjernes. Jakob Kvist siger dog til Berlingske, at han ikke anser det for realistisk, at medieaftalen vil blive ændret:

”Jeg vil gøre en dyd ud af ikke at være politisk tonedøv. Det er et relativt bredt politisk ønske, at den kommende FM4-kanal får sit udgangspunkt i Jylland, og der er i sig selv intet ondt i at ønske sig en taleradio med jysk udgangspunkt. Derfor er det efter min opfattelse ikke realistisk på denne side af et valg, at man ruller forliget helt tilbage og genudbyder FM4 uden geografiske krav. Det kommer ikke til at ske,” siger han til avisen.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl kastede forslaget om Radio24syv som DAB-kanal på banen i et indlæg i Jyllands-Posten. Her understregede han, at kravet om Vestdanmark ikke har handlet om at få lukket Radio24syv:

“Lad mig igen pointere, at Dansk Folkepartis ønske om at rykke kanalen væk fra København intet har at gøre med Radio24syv som radiokanal. Og hvis regeringen, som åbenlyst har svært ved at tackle denne diskussion om radioens fremtid, har et ønske om at undersøge muligheden for, at Radio24syv kører videre eksempelvis som en dab-kanal, siger de bare til. Så er vi helt klar. Men vi holder fast i, at én af de to statsbetalte landsdækkende taleradioer på FM-båndet skal have hovedsæde i Vestdanmark,” skrev Kristian Thulesen Dahl i Jyllands-Posten.

Radio24syv havde i følge KANTAR Gallup i sidste uge 606.000 lyttere i målgruppen +12 år. P1 havde 838.000 lyttere. Den mest lyttede radio er P4, der i sidste uge havde ca. tre millioner lyttere.

Læs også: DF-forslag: Radio24syv kan fortsætte som DAB-kanal