Politiudspil skal betales af fotovogne – DF siger nej tak

0
1538
I følge Ritzau viser en evaluering fra Vejdirektoratet, at der fra 1. oktober 2018 til 14. marts 2019 blev givet 181.615 bøder fra fotovogne og 37.183 bøder fra stærekasser. Foto: Kim Matthai Leland

Regeringen vil finansiere den nye politiaftale med flere fotovogne. DF og andre blå partier afviser – de mener ikke, at fartbøder skal betale for flere betjente

Regeringen lægger i sit udspil til ny politiaftale op til, at flere fotovogne skal finansiere ekstra udgifter. Helt konkret foreslår regeringen, at 25 nye fotovogne skal hente ekstra 302 millioner kroner hjem til statskassen til og med 2024.

Den løsning er hverken Dansk Folkeparti eller andre partier i blå blok tilhænger af. DF mener derimod, at politiaftalen skal finansieres ved at spare på udlændingeområdet.

Til Ritzau siger retsordfører Peter Skaarup:

”Dansk Folkeparti ønsker at finansiere et nyt politiforlig ved at begrænse omkostningerne til indvandring, herunder ved at hjemsende langt flere kriminelle udlændinge samt presse indvandrere til at blive selvforsørgende. Flere fotovogne er bare en ny skat på danskerne. Ikke optimalt. Det er en ommer”.

“Flere fotovogne er bare en ny skat på danskerne. Ikke optimalt. Det er en ommer”

Peter Skaarup, retsordfører (DF), til Ritzau

Venstres retsordfører og næstformand, Inger Støjberg:

“Fartkontrol skal ikke være en pengemaskine. Det skal være et spørgsmål om trafiksikkerhed. Derfor mener jeg også, at dette her er den forkerte vej at gå,” siger hun til Ritzau.

FDM: Uheldig sammenblanding

Bilisternes interesseorganisation FDM er også stærkt kritisk:

“Det er rigtigt uheldigt, når man begynder at bruge fartbøder som et finansieringsmiddel. At man rent faktisk budgettere med, at der skal udskrives flere fartbøder,” siger chefkonsulent i FDM, Dennis Lange.

Dansk Folkeparti har aldrig været fortaler for fotovogne. Tidligere transportordfører Kim Christiansen sagde i 2017, at fotovognene er rene pengemaskiner, og at “man spilder de gode betjentes tid i fotovogne”.