Efter dokumentar: DF Hedensted får vedtaget undersøgelse af kommunens ældreområde

0
1463
Allan Petersen (DF), formand for Social- og Omsorgsudvalget i Hedensted Kommune.

Formand for Social- og Omsorgsudvalget i Hedensted Kommune, Allan Petersen (DF), står i spidsen for et forslag om en undersøgelse af kommunens ældreområde, som onsdag blev vedtaget af byrådet.

Ældreområdet i Hedensted Kommune skal undersøges. Forslaget, som Dansk Folkeparti står bag, blev mødt at stor opbakning fra alle partier i byrådet, da det blev behandlet onsdag aften. Det skriver Horsens Folkeblad.

Ifølge Allan Petersen (DF), formand for Social- og Omsorgsudvalget i Hedensted Kommune, er forslaget inspireret af pressens dækning af omsorgssvigt i blandt andet Aarhus Kommune og altså ikke på baggrund af konkrete sager i kommunen.

Han understreger overfor ditOverblik.dk, at det ikke handler om personalet.

”Vi går i den bedste tro om vores personale, så undersøgelsen er for at være på den helt sikre side,” siger han.

”Jeg håber, at hvis det er en succes hos os, at andre lader sig inspirere af det. Måske at vores egne byrådsmedlemmer rundt i Danmark får inspiration til noget lignende”.

Arbejdsgruppen, der skal stå for undersøgelsen, skal derfor ifølge DF indeholde personale.

En indgang for borgerne

Ud over undersøgelsen har Allan Petersen også foreslået, at ældreområdet i kommunen får en ombudsmand. Det skal gøre det muligt for pårørende og borgere, der selv er raske nok, at rette henvendelse direkte til ombudsmanden, hvis de har klager.

”Forslaget er kommet til ud fra en borgervinkel. Det er, så vi kan være sikre på, at borgerne får den behandling, de skal have. Langt størstedelen er tilfredse med den behandling, de får, men der er nogen, der ikke er. Det hele er ikke lyserødt i Hedensted Kommune, har jeg fået at vide, ” siger han.

Allan Petersen har selv fået flere henvendelser om sager, som han er gået til forvaltningen med. Men med en ombudsmand vil dialogen til forvaltningen blive gjort nemmere for borgerne.

Forslaget hænger ikke sammen med undersøgelsen af ældreområdet, som byrådet vedtog onsdag. Allan Petersen og Dansk Folkeparti tager derimod ombudsmandsforslaget med på budgetforhandlingerne i september.