DF: Dom til rugemor er alt for mild

0
1644
Peter Skaarup kommenterer på Facebook dommen mod den 38-årige rugemor.

Et år og ni måneders fængsel til kvinde, der snød tre barnløse par, er alt for lidt, mener Dansk Folkepartis retsordfører

De troede, de skulle være forældre. I stedet blev de snydt af en kvinde, som tilbød at være rugemor for deres barn, men som endte med at beholde børnene og de penge, hun fik for at stille sig til rådighed.

Sådan gik det tre par, der lavede en aftale med kvinde, som fredag blev dømt i retten i Roskilde. Den nu 38-årige kvinde fik en dom på et år og ni måneders fængsel, men det er alt for lidt, mener Dansk Folkeparti. DF vil nu rejse sagen overfor justitsminister Nick Hækkerup (S):

“Det er simpelthen så kynisk og foragteligt, det der ser sket. Og det giver retten kun et år og ni måneders fængsel for. Det kan simpelthen ikke passe, at man slipper så billigt, for at udsætte andre mennesker for noget så forfærdeligt,” siger DFs retsordfører Peter Skaarup i en video på facebook.

Løj om abort og fødte tvillinger

De tre par betalte henholdsvis 61.000, 172.000 og 226.000 kroner til kvinden, som skulle lade sig inseminere med deres befrugtede æg på en klinik på Cypern. Men efterfølgende fortalte hun dem, at graviditeten var mislykkedes, fordi hun havde adopteret. Et af parrene fandt dog senere ud af, via Facebook, at kvinden havde født tvillinger ca. ni måneder efter inseminationen på Cypern. Parret lagde to og to sammen og kunne regne ud, at det måtte være deres børn, hun havde født .

”Jeg er selv familiefar, og ved hvad det vil sige, når det går ud over ens familie, når det går ud over ens børn. Og jeg vil godt sige på vegne af Dansk Folkeparti, at vi vil have højere straffe for sådan noget som det her,” siger Peter Skaarup.

Kvinden blev også dømt for dokumentfalsk og groft bedrageri for næsten 58.000 kroner mod et forsikringsselskab. Hun skal desuden betale erstatning til de tre par og forsikringselskabet. Kvinden ankede dommen på stedet.