Ghettoområdet Motalavej i Korsør hærges af et opgør mellem to libanesiske familier, der har rødder i en konflikt i Libanon. Det afslører Berlingske. DFs retsordfører Peter Skaarup vil vide, hvad regeringen vil gøre for at genskabe trygheden i Korsør
Masseslagsmål, vanvidskørsel, narkohandel, trusler, raketter affyret mod en butik.
Ghettoområdet Motalavej i Korsør hærges af ballade, og i dag kan Berlingske afsløre, at balladen skyldes en årelang konflikt mellem to libanesiske familier, der tæller ca. 70 medlemmer i alt. En konflikt, der har rødder i en flygtningelejr i Libanon, hvor begge familier boede, inden de kom til Danmark for 30 år siden.
“Det er – for at sige det ligeud – fuldstændig sindssygt, det der foregår (…) De drøner rundt på en måde, som vi ikke har set i min tid i hvert fald – og terroriserer hele byen med deres kørsel. Det er livsfarligt”.
Sådan lyder en indberetning, som lederen af den kriminalpræventive enhed i Slagelse Kommune i foråret sendte til en række medarbejdere i Slagelse Kommune efter episoder med vanvidskørsel. Berlingske har fået aktindsigt i denne og en række andre indberetninger. Indberetningerne viser, hvor omfattende problemerne er, og hvor magtesløse myndighederne synes at være.
Bagateller kan få konflikt til eksplodere
Konflikten handler om mange ting. Aktuelt nævnes kampen om det lokale narkomarked som ét bud. Et andet bud er et kæresteforhold på tværs af de to familier. En tredje er en underretning til kommunen foretaget af den ene familie om den anden families børn.
Men det kan også være noget helt fjerde. For i følge Berlingskes kilder skal der meget lidt til, før der igen er ild i konflikten.
“Flere gange har det været nogle latterlige bagateller, der har betydet, at den oldgamle konflikt på mystisk vis er blusset op,” forklarer en tidligere beboer, der ønsker at være anonym.
“Flere gange har det været nogle latterlige bagateller, der har betydet, at den oldgamle konflikt på mystisk vis er blusset op”
Tidligere beboer på Motalavej til Berlingske
For et par måneder siden eksploderede konflikten i et masseslagsmål med 100 personer. Siden har der været flere blodige opgør, som bl.a. skyldes kamp om det lokale narkomarked. Politiet har flere gange indført visitationszone på Motalavej for at dæmpe uroen – senest i perioden 5.-19. august.
Se videoindslag fra 112news.dk om urolighederne i juli:
I følge Berlingske har Slagelse Kommune forsøgt at mægle i konflikten mellem de to familier. Kommunen rettede for nogle måneder siden henvendelse til den kendte forsvarsadvokat Thorkild Høyer, der mæglede i rockerkonflikten mellem Bandidos og Hells Angels. Han sagde ja til at prøve at mægle mellem de to familier, “hvis begge parter er enige om det”, som han skrev i en mail, til kommunen. Mæglingsforsøget kom dog aldrig i gang, for familierne kunne i følge Berlingskes oplysninger ikke blive enige.
DF-spørgsmål til ministeren
Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup har stillet flere spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S) om uroen på Motalavej. I sidste uge sendte han bl.a. disse spørgsmål til Nick Hækkerup:
“Vil ministeren redegøre for, hvad regeringen vil gøre for at give kommuner med områder, der er præget af kriminalitet så f.eks. Motalavej i Korsør bedre muligheder for at have politi til stede i områderne døgnet rundt og dermed sikre borgernes tryghed?
“Hvad agter ministeren konkret at gøre, for at dæmme op for den tiltagende og gentagne urolighed og utryghed der igen og igen finder sted på Motalavej, Korsør?”.
“Mener ministeren, at der skal andre tiltag til, end at politiet skal være talstærkt tilstede på Motalavej i Korsør, og i så fald hvilke?”.
Boligminister: Måske skal ghettopakken strammes yderligere
Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) siger til Berlingske, at han er åben overfor at stramme reglerne, så boligselskaber nemmere smide beboere ud, der skaber ballade og utryghed:
“Der var nogle, der mente, at parallelsamfundspakken gik for langt, men det ser ud til, at vi måske ikke har strammet nok,” siger han.
Læs artiklen i Berlingske her (kræver abonnement)