Politikere jubler over forbud mod Loyal to Familia

0
5897
Fra i dag er det strafbart at bære eller anvende LTF's kendetegn i det offentlige rum. Foto: Scanpix Danmark

Fra i dag er den kriminelle bande Loyal To Familia forbudt, takket være et administrativt forbud fra København Politi og Rigspolitiet. Forbuddet vækker begejstring på Christiansborg

“Godt nyt”, “Historisk dag”, “Vigtigt”.

Politikere på stribe har haft travlt med at udtrykke deres glæde på twitter, siden Københavns Politi og Rigspolitiet tirsdag morgen meddelte, at der fra dags dato er udstedt et administrativt forbud mod den kriminelle bande Loyal to Familia. Fra nu af er Loyal To Familia forbudt i hele landet, og det vil være strafbart at bære synlige LTF-kendetegn.

Forbuddet får smilene frem hos mange politikere på Christiansborg:

“Det er utroligt glædeligt. Vi har et ønske om, at bander skal opløses og at hårdkogte kriminelle skal i fængsel, og vi ser det her som et godt skridt på den vej,” siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen til TV2 News.

Nye værktøjer til politiet

Men kan de kriminelle medlemmer af Loyal to Familia ikke bare fortsætte deres aktiviteter, selv om banden er forbudt, spørger TV2 News. Peter Kofod Poulsen svarer:

“Vi har ikke nogen tro på, at de her folk fordamper fra jordens overflade og forsvinder. Men vi har en tro på, at politiet med det her værktøj får nogle nye redskaber, for eksempel at kunne konfiskere ting og sager man måtte være kommet i hænde gennem kriminalitet, bandesymboler, statussymboler og andet, der har en relation til bandevirksomheden. Det bliver simpelthen sværere at være bande og mødes og pleje de her aktiviteter,” siger Peter Kofod Poulsen.

Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), kommenterer LTF-forbuddet på Twitter.

Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen udtrykker også sin glæde på twitter – men tilføjer et men:

“I S hilser vi forbud mod LTF velkommen. Vigtigt! Men vi savner stadig initiativer fra regeringen, der skal tage kontanthjælp fra bandemedlemmer,” skriver hun.

Trine Bramsen (S) på Twitter.

Formanden for Dansk Fængselsforbund, Kim Østerbye, skriver i en tweet-kommentar til Peter Kofod Poulsen:

“Det er svært at være uenig i, godt gået @SorenPape” (…) det er et godt signal om at vi ikke vil finde os i kriminelle grupperinger”.

Statsminister Lars Løkke Rasmusen (V) skriver “Godt!” og justitsminister Søren Pape Poulsen skriver at “Godt nyt: Det er Danmarkshistorie, at LTF fra i dag er forbudt”.

Justitsminister Søren Pape Poulsen på Twitter.

Politiet: Derfor forbyder vi LTF

I en pressemeddelelse forklarer Ida Sørensen, chefanklager i Københavns Politi, hvorfor politiet har valgt at udstede et forbud:

“Anklagemyndigheden i Københavns Politi har vurderet, at LTF er en forening, som har en voldelig og kriminel adfærd af så grov karakter, at der straks bør gribes ind med et administrativt forbud. Dette midlertidige forbud gælder, indtil opløsningssagen er behandlet ved domstolene,” siger Ida Søresen i en pressemeddelelse med henvisning til den sag om at opløse Loyal To Familia, der er på vej ved domstolene.

“Med forbuddet her får vi endnu et redskab i kampen mod LTF, der kan være med til effektivt at fjerne LTF fra gadebilledet og begrænse gruppens kriminelle adfærd. Vi kan fra i dag nu sigte LTF-medlemmer for at videreføre en ulovlig forening, og vi kan slå ned på deres utryghedsskabende manifestationer i det offentlige rum,” siger Michael Kjeldgaard, politiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, i en pressemeddelelse.

Straffen for at overtræde det nye forbud er op til to års fængsel.

Ida Sørensen, chefanklager i Københavns Politi og Michael Kjeldgaard, politiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforsknings Center (NEC) fortæller om det foreløbige forbud mod banden Loyal To Familia ved en pressebriefing på Politigården. Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix