Pia Kjærsgaard: Udrejsecenter på Lindholm er nu udelukket

0
5562
Pia Kjærsgaard taler på DFs grundlovmøde på Lykkesholm Slot. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis udlændingeordfører tror ikke længere på plan om et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på øen Lindholm i Stege Bugt, som VLAK-regeringen og DF blev enige om før valget

De borgerliges plan om et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på øen Lindholm i Stege Bugt ved Sydsjælland har ikke længere nogen gang på jorden.

Det mener Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti. Det var ellers DF, som i 2018 fostrede ideen om Lindholm-centret. Det skete under finanslovsforhandlingerne med den daværende VLAK-regering.

Udmeldingen fra Pia Kjærsgaard kommer efter, at regeringen nu har opgivet at finde et alternativ til udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland, som i dag huser både kriminelle og ikke-kriminelle udlændinge. I stedet vil regeringen betale kompensation til naboerne. Derfor er det ikke længere realistisk at bringe Lindholm i spil, mener Pia Kjærsgaard.

“Når regeringen vælger at købe aflad, er sagen slut. Så kan vi godt berolige borgerne. Lindholm er ude af billedet,” siger Pia Kjærsgaard til Sjællandske Medier.

“Når regeringen vælger at købe aflad, er sagen slut”

Pia Kjærsgaard til Sjællandske Medier

Rød blok skrottede Lindholm

Regeringen og dens støttepartier skrottede Lindholm-projektet efter valget i 2019. Begrundelsen var, at det var for dyrt. Siden har regeringen lovet at finde et alternativ. Men det er ikke lykkedes, og derfor er Lindholm nu helt udelukket, mener Pia Kjærsgaard.

”Jeg synes, at vi én gang for alle skal aflive tanken, så lokalbefolkningen kan få ro,” siger hun med henvisning i beboerne i sydsjællandske Kalvehave, som har færgeforbindelse til Lindholm. Her har man fra start været kritiske og bekymrede over Lindholm-planerne.

Dansk Folkeparti har i stedet foreslået, at den tidligere flådestation Grønnedal i Sydvestgrønland bliver brugt til at huse kriminelle udlændinge. Dét forslag har ikke kunnet samle opbakning i Folketinget.

Læs mere her: DF vil lave udrejsecenter i Grønland for kriminelle udlændinge

Venstre tror stadig på Lindholm

Mens DF vil skrinlægge Lindholm, så mener Venstre fortsat, at øen i Stege Bugt kan bruges til udrejsecenter.

“Vi er nødt til at skille de kriminelle og de ikke-kriminelle fra hinanden. Ellers får det den effekt, at de ikke-kriminelle bliver kriminelle. Derfor er Lindholm stadig i spil,” siger Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede til Sjællandske Medier.

Udmeldingen fra Venstre får dog ikke Pia Kjærsgaard til at ændre holdning. Til Ritzau siger hun:

“Jeg ser det her som en lukning af sagen. Jeg tror ikke, der vil være flertal for det. Så kan Venstre sige, at de vil prøve, men jeg synes lige så godt, man kan sige, at her har regeringen lukket sagen. Dermed er Kærshovedgård desværre dem, der skal huse kriminelle og udvisningsdømte”.

Læs også:

Vrede over regeringens Kærshovedgård-plan: ”Bestikkelse”, ”Aflad”, ”Holdkæft-bolsje”