Pia Kjærsgaard trækker minister i samråd om ulveangreb

0
1499
Det formodes at være ulve, der i weekenden angreb en fåreflok og slog 24 dyr ihjel i Vestjylland. Foto: Her Er Ulven I Danmark/Ritzau Scanpix

DFs dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard vil have minister på banen, efter at formodet ulveangreb kostede 24 får livet hos vestjysk fåreavler

Endnu et formodet ulveangreb i Vestjylland får nu Pia Kjærsgaard til at indkalde miljøminister Lea Wermelin (S) til et samråd. Pia Kjærsgaard, der er Dansk Folkepartis dyrevelfærsordfører, vil vide, hvad ministeren vil gøre for at forhindre ulveangreb og sikre, at danskerne kan færdes trygt i naturen.

“Der er så mange ting, der skal vendes på det her område. Det handler om at finde ud af, hvad vi kan gøre. For det her kan simpelthen ikke fortsætte,” siger Pia Kjærsgaard til Altinget.

Weekendens angreb kostede 24 får livet. De 16 var får var døde, da fåreavler Morten Thøgersen fra Ulfborg kom ud til sin fåreflok lørdag morgen. Derudover var otte dyr sårede og måtte aflives.

“Jeg ved godt, at det er en følsom sag. Og at der er nogen, der synes, at det er frie dyr, og det skal de bare blive ved med at være. Men de mennesker i Jylland, som virkelig er præget af det, har altså en anden opfattelse. Jeg vil ikke finde mig i det her mere. Det må være rystende for en landmand at komme ud og finde sine dyr på den her måde,” siger Pia Kjærsgaard til Altinget.

“Det må være rystende for en landmand at komme ud og finde sine dyr på den her måde”

Pia Kjærsgaard til Altinget

Sagen aktualiseres yderligere af, at et ulvekuld på anslået seks hvalpe snart er store nok til selv at strejfe rundt. De unge ulve blev født sidste forår i nærheden af Ulfborg, og det er kun et spørgsmål om tid, inden de begynder at strejfe rundt, siger fåreavler Morten Thøgersen til BT.

Moderen skal lige snart ud og finde en ny mage, og så skal dens unger klare sig selv. Danmark er et alt for lille et land til, at der skal være så mange ulve, hvis der også skal være plads til husdyr,« siger han.