Pia Kjærsgaard til Venstre: Find nu ud af, hvad I mener om udlændinge

0
2078
Pia Kjærsgaard, udlændinge- og værdiordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis udlændingeordfører opfordrer Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen til at skabe klarhed om Venstres udlændingepolitik: Er det Inger Støjbergs, Ellemanns eller Jan E. Jørgensens linje, der gælder?

”Vi må se i weekenden, om Venstre kan finde sig selv, og hvad Venstre egentlig mener, for det står jo lidt uvist”.

Det siger Dansk Folkepartis stifter og nuværende udlændingeordfører Pia Kjærsgaard i et interview med Ekstra Bladet forud for Venstres landsmøde i weekenden.

Hendes udtalelse kommer efter en uge, hvor det er blevet åbenlyst, at der er store interne meningsforskelle om udlændingepolitikken i Venstre.

Støjberg: Islam mig her og islam mig der

Uenigheden er blevet blotlagt, efter at næstformand Inger Støjberg i en klumme i BT skrev, at hun godt forstod baggrunden for, at 28 procent af danskerne ifølge en meningsmåling ønsker at muslimske indvandrere skal udvises:

”Når målingen viser det, så er det sikkert, fordi der er rigtig mange, der har det lige som jeg: Jeg er så træt af at høre om islam mig her og islam mig der som begrundelse eller dårlig undskyldning for alt fra de fejeste terrorhandlinger til såkaldt æresrelateret vold,” skrev hun.

Det udløste stor vrede i dele af folketingsgruppen, ifølge flere aviser. Venstres Jan E. Jørgensen fulgte op med et indlæg i Berlingske, hvor han skrev, at integrationen går langt bedre, end det fremstilles af medier og politikere. Senest har fem V-folketingsmedlemmer – Bertel Haarder, Anni Matthiesen, Jan E. Jørgensen, Fatma Øktem og Kim Valentin – skrevet et fælles indlæg i Jyllands-Posten, hvor de om samme undersøgelse skriver:

Ellemann: Alle flygtninge skal ikke hjemsendes

”Vi skal ikke finde os i, at de mennesker bliver udsat for en nedrig og udskammende retorik, alene fordi de er muslimer eller tilhører en hvilken som helst anden trosretning. De skal ikke hænges op på mindretallets ugerninger”.

I dag giver Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen så et interview til Weekendavisen, hvor han på den ene side siger, at han bakker op om paradigmeskiftet, dvs. den hjemsendelsespolitik, som på Dansk Folkepartis initiativ blev vedtaget i foråret. På den anden side mener han, at ikke alle flygtninge skal hjemsendes:

”En del flygtninge nok kommer til at blive i Danmark, hvis konflikten i deres hjemlande varer meget længe,” siger V-formanden.

”En del flygtninge nok kommer til at blive i Danmark, hvis konflikten i deres hjemlande varer meget længe”

Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, til Weekendavisen

“Vi må se om Venstre kan finde sig selv”

Udtalelserne har fået Ekstra Bladet til at interviewe Pia Kjærsgaard om Venstre-forvirringen. Hun opfordrer Venstre til at finde ud af, hvad partiets linje er:

”Vi må se i weekenden, om Venstre kan finde sig selv, og hvad Venstre egentlig mener, for det står jo lidt uvist. Hvilken politik vil de føre på udlændingeområdet? Er det Støjbergs linje, er det Ellemanns linje, eller er det Jan E. Jørgensens linje? Der er mange forskellige fortolkninger af det, og der synes jeg, at de har weekenden til at forklare befolkningen og os andre herinde på Christiansborg, hvilken vej det egentlig er, de vil gå,” siger Pia Kjærsgaard.

DFs udlændingeordfører vil ikke forholde sig til Venstres udlændingepolitik, før den er afklaret:

”Jeg er selvfølgelig spændt på at høre, hvad partiformanden mener, for det må jo være ham, der lægger linjen. Det må man jo så finde ud af på det her landsmøde, og så tager vi stilling til det, hvis det er noget helt skævt i forhold til Dansk Folkeparti,” siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.