Pia Kjærsgaard: Svenskerne blev snydt for et valg

0
1952
Statsminister Stefan Löfven (S) præsneterer sin nye regering på et pressemøde den 9. juli. Foto: Christine Olsson / TT-kode 10430

Sverige har forspildt en historisk chance for et regeringsskifte, der kunne have gjort op med de massive problemer, som indvandringen har givet Sverige, konstaterer Pia Kjærsgaard

De havde chancen, men de forspildte den. Da den svenske statsminister Stefan Löfven (S) for nogle uger blev fældet af et mistillidsvotum, havde svenskerne en historisk chance for at få en ny, handlekraftig borgerlig regering med Sverigesdemokraterne i en afgørende rolle. Men sådan gik det ikke. Moderaternes Ulf Kristersson kunne ikke samle et flertal, et rigsdagsvalg kom ikke på tale, og socialdemokraten Stefan Löfven er nu tilbage som statsminister – lige så slidt og visionsløs som før.

Dansk Folkepartis stifter og værdiordfører Pia Kjærsgaard skriver i denne uge om Sverige i sin faste blog på jp.dk, Jyllands-Postens netavis, og hun mener, at svenskerne har forsømt en afgørende mulighed for at gøre op med den kriminalitet, massive indvandring og parallelsamfund, som plager landet.

”Det var ærgerligt, at den historiske chance for et Riksdagsvalg i Sverige blev forspildt – fordi landet ganske enkelt befinder sig med ryggen mod muren. I stedet får svenskerne mere af det velkendte – hvilket vil sige ingenting,” skriver hun.

“I stedet får svenskerne mere af det velkendte – hvilket vil sige ingenting”

Flest skuddræbte i Europa

For situationen er alarmerende, konstaterer Pia Kjærsgaard. Sverige var i 2020 det land i Europa, der havde flest skuddræbte pr. én million indbyggere. Næsten hver dag er der beretninger om indvandrerbandernes hærgen. Forleden blev en ung politibetjent dræbt af en 17-årig indvandrerdreng, og i sidste uge blev en kunde skuddræbt hos en frisør. To mænd trængte ind i salonen og henrettede ham i frisørstolen.

Imens ser Stefan Löfven & co. magtesløst til. Eller som Pia Kjærsgaard skriver:

”Selv om virkeligheden melder sig hver eneste dag i det svenske politis døgnrapporter, har den svenske regering valgt at lukke øjnene for, om der mon kunne være en sammenhæng mellem en indvandring uden historisk sidestykke gennem de sidste årtier og det helt vanvittige kriminalitetsniveau. Virkeligheden hiver og slider i de svenske magthavere – som blot bliver mere og mere stædige”.

Pia Kjærsgard med Sverigesdemokraternes leder Jimmie Åkesson på DFs årsmøde i 2018. Foto: Carsten Lundager

At Sverige er handlingslammet, har ifølge Pia Kjærsgaard én forklaring: Sverigesdemokaterne. Det indvandringskritiske parti fik 17,5 procent af stemmerne ved valget i 2018, men de øvrige partier har ikke villet vide af SD, og derfor har der ikke kunnet skabes en handlekraftig regering. Moderaterne og Kristendemokraterne er dog ved at åbne op for et samarbejde, men det er ikke nok til et flertal.

”Det er svært at forestille sig for en dansker, at der kan sidde et parti med 62 mandater, som slet ikke indgår i det parlamentariske regnestykke. Med demokrati har det intet at gøre. Reelt er næsten en femtedel af de svenske stemmeberettigede sat uden for indflydelse,” skriver Pia Kjærsgaard i Jyllands-Posten.

Kan Sverige reddes?

Hun stiller spørgsmålstegn ved, om Sverige overhovedet kan reddes. Om landet har passeret ”point of no return” på grund af den massive indvandring med 63.000 årlige opholdstilladelser pga. asyl eller familiesammenføring siden 2013.

”Hvis den nuværende indvandring til Sverige fortsætter, er det ikke svært at regne ud, hvad resultatet bliver: Den svenske befolkning bliver på langt sigt fremmede i deres eget land. Utrygheden vil vokse sig større og større. Det samme med kriminaliteten og de hermetisk lukkede muslimske parallelsamfund med en kvindeundertrykkende og udemokratisk kultur,” skriver Pia Kjærsgaard i sin blog på jp.dk.

Hele indlægget kan læses her