Peter Skaarup: Piratfester skal straffes hårdt

0
1148
Arkivfoto

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup mener, at piratfester skal straffes hårdere, end det er tilfældet i dag. Vi skal op på et bødeniveau, der er afskrækkende, mener DF-ordføreren

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har meldt ud, at ulovlige piratfester, som troser coronarestriktionerne, skal straffes hårdere, end de bliver i dag. Det er Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup enig i. Men Skaarup mener, at bøderne skal være endnu større end dem, justitsministeren lægger op til.

”Vi skal simpelthen op på et niveau, der er afskrækkende,” siger Peter Skaarup.

Justitsministeren foreslår en bøde på 4.000 kr. for at deltage og 10.000 kr. for at arrangere en piratfest, men Peter Skaarup mener, at deltagerne skal have bøder på 5.000 kr., mens arrangører skal straffes med bøder på 10.000 kr.

De nuværende regler for at holde fester er blandt andet en grænse på 50 gæster – både indendørs og udendørs. Den nuværende bøde for deltagere i en piratfest er 2.500 kr. Det samme beløb gælder for arrangøren.

Forskellige repræsentanter for de unge har været ude og sige, at det er en del at være ung, at man fester og er social. Men det argument godtager Peter Skaarup ikke:

”I en tid med et coronavirus må de unge omstille sig for at sikre, at vi kan få bugt med smitten,” siger han.