Kristian Thulesen Dahl: Uden DF ville Danmark have haft svenske tilstande

0
2978
Klar til at fejre 25 året for Dansk Folkeparti. Fra venstre gruppeformand Peter Skaarup, partiformand Kristian Thulesen Dahl, partistifter og værdiordfører Pia Kjærsgaard, tidl. næstformand Søren Espersen og næstformand Morten Messerschmidt. Foto: Carsten Lundager

Hvis Dansk Folkeparti ikke har væsentlig indflydelse på udlændingepolitikken, er der stor risiko for, at de andre partier svigter. Det siger partiformand Kristian Thulesen Dahl i anledning af Dansk Folkepartis 25 års jubilæum

Uden Dansk Folkeparti ville Danmark være endt med svenske tilstande på udlændingeområdet. Det konkluderer DFs formand Kristian Thulesen Dahl på dagen, hvor det er 25 år siden, at Dansk Folkeparti blev stiftet af fire udbrydere fra Fremskridtspartiet: Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Poul Nødgaard og Ole Donner.

Kristian Thulesen Dahl har i anledning af jubilæet skrevet en kronik i Jyllands-Posten. Her fastslår han, at DF har fejret store triumfer i løbet af sine første 25 år. Ikke mindst på udlæningeomrdået.

For som han skriver, var dansk politik midt i 1990erne præget af politiks korrekthed og et meget stort flertal, der bakkede op om udlændingeloven fra 1983, som – skriver Kristian Thulesen Dahl – “var en af de mest vidtgående i verden og åbnede Danmark på vid gab for indvandring fra hele verden”.

“På udlændingeområdet kom DF’s tilblivelse til at føre til et helt afgørende skifte, og jeg er ikke bleg for at konkludere, at det er DF’s fortjeneste, at vi ikke er endt med svenske tilstande,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

“jeg er ikke bleg for at konkludere, at det er DF’s fortjeneste, at vi ikke er endt med svenske tilstande”

TV-Avisen rapporterer fra pressemødet i kælderen under Proviantgården den 6. oktober 1995, hvor Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl, Ole Donner og Poul Nødgaard præsenterede det nye parti, Dansk Folkeparti.

“Stuerene – det bliver I aldrig!”

Han beskriver situationen i dansk politik sådan her ved stiftelsen i midt-90erne:

“Modstandere af den uhæmmede indvandring blev udskammet som racister og det, der var værre. Så sent som i 1999 kunne landets socialdemokratiske statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, fra landets fornemste talerstol erklære, at »stuerene – det bliver I aldrig!« Danmark var på samme skæbnesvangre kurs som Sverige: Direkte mod afgrunden”.

Men i 2001 blev der bremset op. Anders Fogh Rasmussen dannede sin VK-regering, der var afhængig af Dansk Folkepartis stemmer, og det førte til et afgørende udlændingepolitisk kursskifte:

“Vi begyndte at bevæge os væk fra afgrunden. Væk fra den svenske vej. Strammede op på reglerne for asyl, familiesammenføring osv. Skærpede kravene til at opnå dansk statsborgerskab. Begyndte i det hele taget at stille krav til de mennesker, der kom til Danmark,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

Se Poul Nyrup Rasmussens udtalelse om “Stuerene…” her:

Hjemsendelsespolitik er gået i stå

Men selv om vi er nået langt siden “ikke stuerene”-udtalelserne, er der stadig masser af udfordringer på udlændingeområdet, fastslår Kristian Thulesen Dahl. Den muslimske andel af befolkningen stiger stadig, og der er problemer med bandekriminalitet, ghettoer, islamisk terror, dominans vold, stigende islamisering osv.

”Hvis vi for alvor skal have vendt den udvikling – og det vil vi i DF! – så er det ikke nok at holde antallet, der kommer, nede. Vi skal også have en effektiv hjemsendelsespolitik, så de flygtninge og migranter, der ikke bør opholde sig i Danmark, reelt også bliver sendt ud af landet. Vi fik med finansloven for 2019 en hjemsendelsespolitik vedtaget, men implementeringen er gået fuldstændig i stå under Mette Frederiksens S-regering. Ja, faktisk har hun sammen med sit parlamentariske grundlag gjort det lettere for udlændinge, der ellers har fået deres asylansøgning afvist, at blive i Danmark,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

“Vi fik med finansloven for 2019 en hjemsendelsespolitik vedtaget, men implementeringen er gået fuldstændig i stå under Mette Frederiksens S-regering”

Kristian Thulesen Dahl,formand for Dansk Folkeparti, taler på DFs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

Hjerteblod for DF

Han erkender, at det har kostet DF vælgere, at andre partier nu slår sig op på at føre en stram udlændingepolitik. Det er positivt, fastslår DF-formanden. For det viser, at DF har rykket dansk politik. Men når det kommer til stykket, er det reelt kun DF, der har udlændingepolitikken i hjertet, mener Kristian Thulesen Dahl:

“Med de mange udlændingelempelser, som den socialdemokratiske regering allerede har gennemført, afsløres der også et gab mellem socialdemokratisk retorik og virkeligheden. Men når de andre partier begynder at svigte løfterne, skal danskerne selvfølgelig vide, at de fortsat har DF. Og at sandheden nok er, at så snart DF ikke har væsentlig indflydelse på udlændingepolitikken, er der en reel risiko for, at de andre partier svigter. For os er det nemlig hjerteblod. For de andre i større grad taktik og strategi,” skriver han.

“sandheden nok er, at så snart DF ikke har væsentlig indflydelse på udlændingepolitikken, er der en reel risiko for, at de andre partier svigter”

Kristian Thuesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Kampen mod EU

DF-formanden nævner også andre markante sejr i sin kronik i Jyllands-Posten. Største enkeltsejr var danskernes ja til kronen ved euroafstemningen i 2000. En sejr, der kom i hus, selv om ”de EU-glade partier havde truet med bål og brand”. Senere – i 2015 – var DF med til at overbevise danskerne om, at de skulle sige nej til at afskaffe det danske retsforbehold. Men også på EU-området er der brug for DF. Blandt andet til at kæmpe imod EU-Kommissionens ”virkelighedsfjerne” udspil til en ny fælles EU- og udlændingepolitik, som ikke går ud på at standse tilstrømningen af migranter men at omfordele dem:

”DF vil selvsagt kæmpe hårdt for, at Danmark aldrig bliver en del af dette. Ligesom vi vil kæmpe for, at det også fremover skal være arbejdsmarkedets parter, der fastlægger lønningerne på det danske arbejdsmarked. At det er familierne og ikke EU, der bestemmer, hvordan barselsperioden skal fordeles. At den danske realkreditmodel forsvares. Der er en lang række kampe, som skal kæmpes i og imod EU-systemet for at bevare Danmarks selvstændighed,” skriver Kristian Thulesen Dahl.

“Der er en lang række kampe, som skal kæmpes i og imod EU-systemet for at bevare Danmarks selvstændighed”

Uden DF vil der være mindre fokus på de ældre

Han nævner selvfølgelig også ældrepolitikken som vigtig DF-sejr. Ældrepolitik har været kerneområde for DF i 25 år, og resultatlisten tæller bl.a. ældrecheck, værdighed i ældreplejen, milliarder til kommunerne og flere varme hænder. Men som TV2-dokumentaren ”Plejehjemmene bag facaden” viste i sommer, så er der fortsat store udfordringer, skriver Kristian Thulesen Dahl:

”Også her har det historisk været sådan, at når DF ikke har afgørende indflydelse, så er der også mindre fokus på vore ældre medborgeres vilkår og velbefindende. Således konkluderede direktør for Ældre Sagen, Bjarne Hastrup, oven på den socialdemokratiske regerings første finanslov, at her var ældreområdet blevet »stedmoderligt behandlet«. Samme regerings seneste finanslovsudspil har Hastrup kaldt for en »falliterklæring« på ældreområdet,” skriver DF-formanden i Jyllands-Posten i anledning af 25 års-jubilæet.

Kronikken i Jyllands-Posten kan læses her (kræver abonnenemt)