Peter Skaarup: Overarbejde er en bombe under politiet

0
2219
Hastighedskontrol. Foto: Sikker Trafik

Overarbejdet tårner sig op hos politiet. DFs retsordfører Peter Skaarup mener, at regeringen ikke tager problemet alvorligt nok

En pukkel af ferie- og overarbejdstimer på næsten tre millioner får Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til at lægge pres på regeringen. Peter Skaarup mener, at overarbejdspuklen er en potentiel bombe under det danske politi, og han mener, at regeringen skal gøre markant mere for udvide politistyrken.

“Tallene viser, at vi har et gigantisk problem med overarbejde hos politiet. Det er en potentiel bombe under vores gode danske politi, og det skal vi tage ekstremt seriøst – meget mere end det som regeringen tydeligvis er villige til,” siger Peter Skaarup til ditOverblik.

Den nye politiaftale, som et flertal med Dansk Folkeparti indgik i december 2020, indebærer, at politistyrken skal udvides med 450 betjente med 450 i årene 2021 til 2023. Men det er slet ikke nok, mener Politiforbundet. Forbundsformand Heino Kegel siger til ditOverblik at politistyrken bør udvides med over 4000 betjente i løbet af de næste ti år, og Peter Skaarup er enig i, at 450 betjente over tre år langt fra er nok.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

450 ekstra betjente er ikke nok

“Nej overhovedet ikke. I Dansk Folkeparti havde vi gerne set en længere og mere solid plan, der havde sikret høj rekruttering og en mere stabil hverdag hos politiet. Derfor fremlagde vi også vores ønske om 3.000 flere betjente over 10 år for ministeren. Det ville regeringen ikke være med til. Det var “for dyrt” i finansministeriets regnemodeller, og det viser vel egentlig meget godt regeringens holdning på området,” siger Peter Skaarup.

Han bebuder, at DF vil presse justitsminister Nick Hækkerup (S) til at gøre mere.

“Vi fastholder presset på ministeren. Han må ganske enkelt til at komme igang. Både med implementeringen af politiaftalen, men også med andre initiativer der kan sikre at vi også i fremtiden har et godt politi,” siger Peter Skaarup.

Læs også:

Politiforbundet: Brug for 4000 flere betjente