Partier til regeringen: Læg nu tallene frem for genåbning af Danmark

0
1235
Liselott Blixt, sundhedsordfører for DF. Foto: Steen Brogaard

Statens Serum Institut regner på, hvordan vi kan åbne Danmark op igen. Men regeringen nægter at sende beregningerne videre. “Det er noget pjat,” siger DFs sundhedsordfører Liselott Blixt

”Det er simpelthen noget pjat”. Det siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt til BT i en kommentar til, at regeringen har afvist at fremlægge beregninger fra Statens Serum Institut over forskellige genåbningsscenarier.

”Vi har brug for beregninger hurtigst muligt, og ikke når regeringen synes, den er parat til at dele det,” siger Liselott Blixt.

Og Dansk Folkeparti er langtfra det eneste parti, der er utilfredse med regeringens fremgangsmåde. Også SF, der ellers er støtteparti til regeringen, er sure. Ligesom også Nye Borgerlige, Venstre og Konservative er trætte af regeringens fremgangsmåde.

Det er blandt andet den faldende smitte, der har fået flere partier til at åbne op for diskussionen om en genåbning af Danmark. Og vi nærmer os da også med hastige skridt udløbsdatoen for de nuværende restriktioner, der gælder til og med d. 28. februar.

Dansk Folkeparti har flere gange talt for at lempe restriktionerne. I slutningen af januar var partiet ude at tale for at blandt andet frisører, negleteknikere og efterskoler skulle have lov til at genåbne

”I mange af serviceerhvervene sidder man over for hinanden én til én. Hos en negletekniker er der en plexiglasplade imellem, man har håndsprit over det hele og mundbind på. Ved de erhverv kan man sagtens begynde at åbne,” sagde Liselott Blixt til Berlingske.