Partiets sjæl og DNA er på spil – Det er partiskadelig adfærd at lække anonymt til de DF-kritiske medier

0
1732
Martin Henriksen taler på DFs årsmøde. Foto: Carsten Lundager

Af Martin Henriksen (DF), medlem af Hovedbestyrelsen

Der har den seneste tid igen, igen været skriverier om knap så spændende ting og sager i partiet. Og det er igen, igen kilder til anonyme læks, der er på spil. Der sidder helt åbenlyst højt placerede folk i partiet, som tilsyneladende har besluttet sig for at slide partiet og formanden ned ved hele tiden at fodre medierne med negative historier om partiet.

Ja, jeg er ked af at måtte sige det. Men det er efterhånden så åbenlyst, at vi ikke længere kan skjule det.

Uanset hvad man mener om tingene, så er det virkelig en dårlig strategi. Jeg har da heller aldrig mødt en træner, der bevidst sår splid og planter tvivl internt hos sine spillere for at vinde kampe. Nej vel…

Hold nu op, hvor må vores politiske modstandere godte sig over hvordan vi behandler hinanden.

Jeg vil også gerne sige, at jeres strategi (som I jo reelt bruger mod alle jeres partifæller) er det mest usympatiske, jeg har oplevet i den tid, som jeg har været med i partiet.

Min opfattelse, og den står for egen regning, er at I ødelægger partiets sjæl og DNA i fornyelsens og forandringens navn, og I ødelægger samtidig baglandets, kommunal- og regionspolitikernes, presseafdelingens og en masse andres forsøg på at vende skuden for Dansk Folkeparti.

Faktisk tror jeg slet ikke, at dem der står bag disse anonyme læks vil fornyelse og forandring. Jeg tror egentlig bare, at I vil jer selv, når det kommer til stykket. Det er manipulation, rå egoisme og partiskadelig adfærd, vi er ude i her. Ganske enkelt.

Jeg understreger, at jeg ikke bare skyder med spredehagl her, for jeg tror oprigtigt på at flertallet af folketingsgruppen, flertallet af hovedbestyrelsen, vores tillidsfolk og flertallet af medlemmerne arbejder loyalt for at partiet kommer igennem det. Tak for det. Det mener jeg oprigtigt.

Men vil de af jer som hele tiden står for disse anonyme læks ikke snart holde jeres mund. Der er også ting, som undertegnede er utilfreds med og jeg vil også gerne politikudvikle, talentudvikle mm., men det der foregår nu er ikke i orden. Vi kommer aldrig igen på den måde, og vi gør kun tingene værre for os.

Kære venner, jeg mener oprigtigt fortsat at et DF, hvor vi holder sammen, er loyale overfor hinanden, og hvor vi igen sætter dagsorden på de værdipolitiske områder er det som Danmark har allermest brug for. Men det kræver, at vi ikke selv er med til at fodre de DF-kritiske medier med billig sladder og flere anonyme læks fra interne møder.

Jeg har valgt at skrive dette, så I alle kan se det, da jeg ikke har lyst til at sige det anonymt og gemme mig bag en journalist.

Jeg vil gerne stå ved mine ord. Det er det, DF som jeg arbejder for. Tak til alle jer, der har det på samme måde.