Ole er DFs spidskandidat i Lejre: ”Vi støtter dem, der kan sikre DF indflydelse”

0
2289
Naturen spiller en stor rolle for Ole Blickfeldt. Ved de seneste budgetforhandlinger fik DF afsat penge til skovrejsning i Lejre.

SPIDSKANDIDATEN | DFs spidskandidat i Lejre Kommune, Ole Blickfeldt, er på papiret i opposition men har et godt samarbejde med kommunens socialdemokratiske borgmester. Det giver indflydelse

Dansk Folkeparti er ikke en del af konstitueringen i Lejre Kommune, hvor socialdemokraten Carsten Rasmussen er borgmester. Men DFs spidskandidat i Lejre, Ole Blickfeldt, mødes jævnligt med borgmesteren, hvor de vender aktuelle politiske sager, og det er med til at sikre DF stor indflydelse i den midtsjællandske kommune.

”Politik er det muliges kunst, og det giver indflydelse at have et godt forhold til sine politiske modstandere, herunder borgmesteren. Men vi har ikke lovet borgmesteren evigt troskab. Jeg sagde til ham så sent som i søndags, hvor vi holdt et møde, at vi vil støtte dem til valget, der kan sikre Dansk Folkeparti størst mulig indflydelse,” fortæller Ole Blickfeldt.

Han er lidt af en veteran i lokalpolitik. Ganske vist er det kun Ole Blickfeldts anden periode i kommunalbestyrelsen i Lejre, men hans medlemskab af Dansk Folkeparti går helt tilbage til 1997, og han blev formand for DFs lokalforening i 2001, hvor Ole Blickfeldt også var opstillet til kommunalvalget i det daværende Hvalsø Kommune.

”Jeg ringede til borgmesteren og sagde: Hvad gør vi?”

Ved valget i 2013 blev Ole Blickfeldt valgt ind i kommunalbestyrelsen, og efter den første periode, hvor DF “udgjorde en meget kritisk opposition sammen med Venstre”, har Ole Blickfeldt og hans byrådskollega Steen Hansen, der er ansat i teknisk service og lokal brandmand, i denne periode valgt at søge indflydelse via et samarbejde med flertalsgruppen.

”Venstre skiftede formand, og jeg havde ikke den samme gode kemi med den nye Venstre-formand. Derfor ringede jeg til borgmesteren og sagde ’hvad gør vi’’. Han inviterede på en snak, og siden har jeg mødtes fast med ham forud for møderne i Økonomiudvalget,” fortæller Ole Blickfeldt, der er 2. viceborgmester og foruden Økonomiudvalget er medlem af udvalgene Job & Arbejdsmarked og Erhverv & Turisme.

Fokus på naturen

Det er ældrepleje, skoler, trafiksikkerhed og infrastruktur, der står højt på DFs dagsorden i Lejre. Men naturen har også høj prioritet. Ole Blickfeldt er jæger og går meget op i naturpleje, og han kan derfor glæde sig over, at DF ved budgetforhandlingerne fik sikret penge til skovrejsning i Lejre.

Ole Blickfeldt er 52 år og arbejder som reservedelsrådgiver i bilbranchen. Privat bor han sammen med sin kæreste. Han er far til en søn og hans kæreste har en datter.

8 spørgsmål til Ole Blickfeldt

Hvorfor er du aktiv i politik?

Jeg vil gerne være med til at sætte retningen for mit lokalsamfund.

Hvad bliver din og DFs mærkesag til valget?

De bedst mulige forhold på ældre og børneområderne – bekæmpelse af ensomhed. Naturopretning vil være vore største mærkesager.

Nævn et par vigtige resultater, som DF har opnået i den forgangne valgperiode?

Vi har haft indflydelse på genetablering af vort lokale beredskab. Vi har haft afgørende indflydelse på anlægsopgaver, der blev muliggjort af de kommunale coronahjælpepakker, og vi har fået skovrejsning med i budgetteksten.

Hvad bliver den store ‘sag’ til kommunalvalget i jeres kommune?

Det kan være svært at sige. Måske borgerinddragelse og miljø samt normeringer i dagtilbudene.

Hvad er DFs nuværende rolle i byrådet?

Vi har skilt os fra Venstre, som vi sad i mindretalsgruppe med, og er blevet “venner af flertalsgruppen”.

Er DF i valgforbund – og med hvem?

Vi har pt. ingen aftaler om valgforbund.

Hvordan skal I føre valgkamp?

Den bliver traditionel, dvs. vælgermøder, uddeling af valgmateriale og valgplakater, muligvis foliering af en bil.

Når valget er slut – hvordan håber du så, at det er gået?

Jeg håber, at Dansk Folkeparti får endnu større indflydelse. Den, der vil være borgmester og have os med om bord, må nødvendigvis være klar til at give DF indflydelse….