Omskæring af drengebørn

0
1664
Ole Lund

Af Ole Lund, byrådskandidat for Dansk Folkeparti i Horsens

Lige om lidt skal folketinget afgøre om det fortsat skal være tilladt at omskære og lemlæste små uskyldige drengebørn eller om der skal være et forbud mod omskæring.

Det er netop kommet frem i offentligheden, at både amerikanske og israelske interesseorganisationer har foreholdt den danske regering, at et forbud med omskæring af drengebørn vil kunne få konsekvenser for Danmarks samarbejde med USA og Israel, såfremt Danmark udstedte et forbud mod drengeomskæring. Seriøst er det rimelig adfærd?

USA´s repræsentant anførte i TV, at de anså det som en del af deres religionsfrihed, at måtte omskære drengebørn og Danmarks statsminister har offentligt udtalt, at den vestlige verden, herunder Danmark har lovet jøderne, at der aldrig skulle gøres noget omkring deres tro, pga. 2. verdenskrigs grusomheder mod det jødiske folk.

Vi har religionsfrihed i Danmark, men skal vi som samfund acceptere at religion er hævet over loven, nemlig at det er strafbart at udøve vold. Det er og bliver en glidebane for den almene forståelse af retsprincipperne her i landet og i Dansk folkeparti er vi imod drengeomskæring.

Hvordan kan vi helt almindelige borgere med eller uden politisk tilhørsforhold med tanke på retssikkerhed og lighed for loven, overhoved acceptere, at sådanne voldsangreb bliver foretaget mod drengebørn.

Hvorfor beskytter vi gerne og selvfølgelig piger og kvinder mod omskæring, efter bestemmelserne i straffelovens § 245a, men drenge nej… Er drenge mindre værd i forhold til retssikkerheden end piger

Vi borgere kan konstatere, at straffelovens § 245, som omhandler legemsangreb af særlig rå og brutal beskaffenhed og straffelovens § 246, som omhandler udøvet vold af så grov en beskaffenhed, at det har påført den tilskadekomne alvorlige skader, ja disse bestemmelser er fuldstændig tilsidesat i forhold til drengebørn hvorpå der begås omskæring og dermed vansiring for evigt.

Legemsbeskadigelsen sker både i jødiske og i muslimske kredse og man kunne jo godt i sit stille sind, ønske, at de totalt uskyldige personer selv gav tilladelse til at få amputeret et stykke af sit legeme.

Som gammel politimand der har håndhævet loven efter ordre for den lovgivende magt, folketinget, synes jeg det er grotesk, at religion og tro er over loven her i landet. Er det virkelig sådan det skal være i Danmark, at har vi en bestemt tro, så kan vi gøre lige nøjagtig som vi vil, i religionens hellige navn.

Hvor er retssikkerheden og beskyttelse af den enkelte borger blevet af?