Nyt parti vil lade betjente og soldater gå med tørklæde

0
7689
Sikandar Siddique, leder af Frie Grønne. Foto: Steen Brogaard

Frie Grønne vil gøre det tilladt at bære religiøse symboler i forsvaret og politiet. “Danmark er og skal være et multikulturelt samfund,” lyder det fra Sikandar Siddiques nye parti. DF vil omvendt have tørklæder forbudt blandt offentlige ansatte

Mens Dansk Folkepartis vil have forbudt det islamiske tørklæde i offentlige institutioner, går Folketingets nyeste parti, Frie Grønne, den stikmodsatte vej.

Partiet har fremsat et forslag om retten til at bære religiøse symboler i forsvaret, i beredskabet og i politiet, hvor uniformeringsreglerne i dag forbyder synlige religiøse symboler. Dermed vil Frie Grønne, som ledes af folketingsmedlem og tidligere politiker for Alternativet, Sikandar Siddique, blandt andet tillade kvindelige betjente og soldater at bære den muslimske hijab på jobbet.

“For mange mennesker er religiøse symboler, såsom tørklæde, turban eller kalot, en fast del af påklædningen i offentligheden, hvilket vi som samfund bør respektere,” skriver Frie Grønne i sit beslutningsforslag – og fortsætter:

“Det danske samfund er og skal være et mangfoldigt og multikulturelt samfund, hvilket politiet, beredskabet og forsvaret også bør afspejle”.

Sammen med forslaget, søger Frie Grønne efter muslimske kvinder, som vil deltage i en kampagne, der skal sætte fokus på Frie Grønnes krav:

“Vi har brug for hjælp fra piger/kvinder, der bærer tørklæde, der har oplevet at de ikke kunne et job på grund af man bærer tørklæde,” skriver et Frie Grønne-medlem, Laila Belhaj, i et opslag på facebook.

DF vil forbyde muslimske tørklæder i det offentlige

Forslaget fra Frie Grønne er fremsat samtidig med, at Dansk Folkeparti har stillet forslag om at forbyde det islamiske tørklæde i offentlige instutioner. I forslaget skriver DF – stort set med den modsatte argumentation af Frie Grønnes – at danske offentlige institutioner skal være præget af en kristen dansk kultur og “lukket for agitation for religioner, sekter eller politiske ideologier”.

Som DF skriver, er det muslimske tørklæde et led i en missionering for islam:

“Når kvinder bærer et islamisk tørklæde, udfører de bevidst eller ubevidst mission for islam. Det bør der ikke være plads til i danske offentlige institutioner,” lyder det i DFs beslutningsforslag.

Læs DFs beslutningsforslag her

Læs Fire Grønnes beslutningsforslag

Læs også:

DF vil have forbud mod det islamiske tørklæde i offentlige institutioner

I 2005 var Sikandar Siddique socialdemokrat – og hans kontakt til Hizb ut-Tahrir fik Finn Rudaizky til at forlade partiet